Žilina do prípravy so zmenami v kádri

Žilina do prípravy so zmenami v kádri

MŠK Žilina vstúpi do prípravy pod vedením nového trénera Jaroslava Kentoša a so zmenami v hráčskom kádri.

Futbalisti MŠK Žilina sa na novú sezónu 2018/2019 budú pripravovať nielen v domácich podmienkach. Jedenásť dní strávia aj na sústredení v Slovinsku. Na rozdiel od minulého roka sa "šošoni" nepredstavia v európskej súťaži, takže na prípravu budú mať o niečo viac priestoru.      

Na "šošonov" pod vedením nového trénera Jaroslava Kentoša čaká v príprave päť zahraničných súperov. Stretnú sa s chorvátskou Rijekou i poľskou Wislou Krakov. Prvý prípravný zápas odohrajú Žilinčania 23. júna v Opave, kde sa stretnú s nováčikom najvyššej českej súťaže. 

V Žiline nebude pokračovať sedem hráčov. Po vypršaní zmluvy sa klub rozlúči s brankárom Alešom Mandousom, Milošom Lačným a Tomášom Hučkom. Hosťovanie sa skončilo mladým obrancom Jurajovi Chvátalovi a Branislavovi Niňajovi. Klub nepočíta s litovským futbalistom Eligijusom Jankauskasom a Yusuf Otubanjo, ktorý hviezdil v sezóne 2016/17, prestúpil do LASK Linz. 

Naopak, z hosťovaní sa vracia dvojica hráčov. Brankárske trio doplní Dominik Holec, ktorý na jar pomohol Senici k záchrane vo Fortuna lige. Do prípravy sa zapojí aj moldavský stredopoliar Eugeniu Cociuc. Ten strávil jarnú časť na hosťovaní v Azerbajdžane. 

Plán prípravy MŠK Žilina:      

14. jún: začiatok prípravy (zraz 11:00 / Štadión MŠK)      

23. jún: SFC Opava (I. česká liga) - MŠK Žilina (Opava, 18:00)     

26. jún - 6. júl: sústredenie v Slovinsku     

28. jún - súper v štádiu riešenia      

1. júl - súper v štádiu riešenia      

5. júl - NK Rijeka (I. chorvátska liga) - MŠK Žilina      

14. júl: Wisla Krakov (I. poľská liga) - MŠK Žilina (Myslenice)