Guľova premiéra bez gólov

Guľova premiéra bez gólov

Slovenská dvadsiatka remizovala v Moldavsku, Martin Vantruba chytil penaltu.

Slovenskí reprezentanti do 20 rokov remizovali v stredajšom prípravnom stretnutí v Kišiňove s moldavskými rovesníkmi 0:0. Premiéru na medzištátnej scéne absolvoval slovenský tréner Adrián Guľa, ktorý má na starosti výber do 20 rokov ako kouč reprezentačnej dvadsaťjednotky. Jeho zverenci režírovali dianie v prvom polčase, ale nevypracovali si vyložené príležitosti. Domáci boli nebezpečnejší po zmene strán, ani oni však neotvorili skóre. Hosťujúci brankár Martin Vantruba si poradil aj s priamym, no najmä pokutovým kopom Victora Stinu, ktorý hlavný rozhodca odpískal tri minúty pred koncom riadneho hracieho času za ruku, keď sa lopta po centri poodrážala medzi slovenskými hráčmi. Bezgólový stav vydržal zásluhou brankára Trnavy aj po najväčšej šanci zápasu.

Adrián Guľa povedie na jeseň reprezentáciu do 21 rokov v prípravnom súboji s Talianskom (6. septembra) a zostávajúcich troch dueloch kvalifikácie majstrovstiev Európy 2019: 11. septembra na Islande, 12. októbra doma s Estónskom a 16. októbra v Severnom Írsku.

 

Moldavsko - Slovensko 0:0

ŽK: Tomič, Blažek (obaja SR), rozhodovali: Muntean – Ermischin, Mardari (všetci Mold.)

Moldavsko: Brinza – Voropai, Craciun, Belousov (59. Ibrian), Mateescu (74. Dros) – Turcan, Nagornai, Caimacov – Stina, Cojocaru, Nicolaescu (69. Iurasco)

Slovensko: Vantruba – Vallo, Bednár, Oravec (46. Petro), Kozlovský (56. Sluka) – Adamec (84. Varga), Blažek, Sedláček (56. Halgoš) – Kvocera (30. Jedinák), Boženík (75. Kružliak), Tomič (75. Guláš)

 

Adrián Guľa, tréner Slovenska: "Chcel som vidieť čo najviac chlapcov v akcii a tréningovom procese. Chceli sme si vyskúšať systém, ktorý sme sa snažili do nich vtlačiť za krátky čas. Mrzí ma zranenie Milana Kvoceru, verím, že bude v poriadku. Chlapci v osi ihriska podali dobrý výkon – od Martina Vantrubu cez Martina Bednára, po Filipa Blažeka, Martina Adamca až Róberta Boženíka. Potešil ma napríklad aj Michal Tomič. Potešilo ma, že sme hrali tímovo a to, čo sme si povedali. Pri penalte bolo dôležité, že Vantruba zostal pokojný."

Martin Vantruba, brankár Slovenska: "Hrali sme na výborne pripravenom trávniku a na peknom štadióne. Chceli sme predvádzať našu hru, čo sa nám podarilo. Mali sme pekné kombinácie a viac sme držali loptu na kopačkách. Škoda, že sme neboli efektívnejší. Ani súper nemal čisté šance, v obrane sme totiž zahrali rovnako dobre. Penalta bola lotéria."