Hráč mesiaca: Mráz druhým dvojnásobným víťazom v histórii

Hráč mesiaca: Mráz druhým dvojnásobným víťazom v histórii

Samuel Mráz zbiera v závere sezóny jedno individuálne ocenenie za druhým.

Samuel Mráz si po sezóne zrejme bude musieť doma rozšíriť vitrínu na trofeje. Útočník Žiliny pokračuje v zbieraní ocenení aj po tom, ako sa stal kráľom strelcov, objavom sezóny 2017/18 i členom najlepšej fortunaligovej jedenástky končiaceho sa ročníka. Slovenský reprezentant do 21 rokov k týmto úspechom teraz pridal aj triumf v ankete Hráč mesiaca apríl, po októbri už svoj druhý v aktuálnej sezóne. Po bývalom hráčovi Trenčína Ginovi van Kesselovi (november 2015 a máj 2016) sa stal druhým futbalistom, ktorý dokázal zopakovať víťazstvo v prestížnej ankete.

Dvadsaťjedenročný zakončovateľ jasne ovládol hlasovanie na stránke https://hracmesiaca.zoznam.sk. Na prvé miesto ho zaradilo až šesť zo siedmich členov odbornej poroty. „Mladý Žilinčan svoju formu, hernú aj streleckú, naozaj graduje. A je to práve on, kto momentálne ťahá šošonov k priečkam zaručujúcim pohárovú účasť pre nasledujúcu sezónu. Škála jeho gólových zakončení je naozaj pestrá a to je predpoklad, že počet gólov nie je vôbec náhodný a v ďalších sezónach môže byť aj väčší,“ chváli Mráza jeden z členov odbornej poroty Martin Poljovka.

Samuel Mráz zvíťazil s náskokom šestnástich bodov pred kapitánom Dunajskej Stredy Marinom Ljubičičom, ktorý dostal 11 bodov od poroty a 9 od fanúšikov. „Konštantnosť a stabilnosť výkonov je presne to, čo tréneri na poste, ktorý v DAC už dlhšie "okupuje" nenápadný Chorvát, oceňujú. Líderské schopnosti jeho dôležitosť pre žlto-modrých len umocňujú,“ myslí si Martin Poljovka. Slová chvály sa od rekordéra v počte štartov v našej lige ušli aj krídelníkovi Slovana Mohovi, ktorý v ankete Hráč mesiaca apríl obsadil tretiu priečku: „Z množstva hráčov, ktorí v poslednom období prišli do Slovana, mňa zaujal najviac práve rýchlonohý krídelník. Z výbavy, ktorá je na tomto poste potrebná, mu nechýba takmer nič. Je rýchly, má dobrý dribling, solídny center a dostatok sebavedomia, aby tieto schopnosti využíval.“

 

Hráč mesiaca Fortuna ligy - apríl 2018

1.Samuel Mráz (Žilina)36 bodov (6x I. miesto*, 1x III. + 5 bodov od fanúšikov)
2.Marin Ljubičič (Dun. Streda)20 (1x I., 2x II. + 9 b)
3.Moha (Slovan)17 (2x II., 3x III. + 8 b)
4.Martin Chudý (Trnava)12 (2x III. + 10 b)
Ľubomír Šatka (Dun. Streda)12 (1x III. + 11 b)

* hlasovanie členov odbornej poroty