Vďačný Hroššo: Dopadlo to pre nás výborne

Vďačný Hroššo: Dopadlo to pre nás výborne

Najlepší brankár sezóny 2017/2018 Lukáš Hroššo by k štrnástim čistým kontám ešte rád nejaké pridal.

V tridsiatich dueloch si až štrnásťkrát udržal čisté konto a aj vďaka nemu bola Nitra až do záveru základnej časti v hre o postup do skupiny bojujúcej o titul. „Toto ocenenie pre mňa znamená veľa. Je to však aj zásluha mojich spoluhráčov a preto by som sa im chcel aj touto cestou poďakovať. Mali sme najlepšiu defenzívu, aj vďaka tomu tu stojím,“ zdôraznil 31-ročný nitriansky brankár a pokračoval: „Sezóna mi vyšla a vlastne ešte stále pokračuje, keďže sme sa dostali do baráže o Európsku ligu. Budem sa v nej snažiť opäť pomôcť tímu. Chceli by sme sa postarať o prekvapenie a zahrať si aj druhý zápas.“

Nováčik má šancu zabojovať o Európsku ligu, pred sebou však má veľmi náročnú prekážku v podobe Žilinčanov. „Keď sa nám nepodarilo postúpiť do hornej šestky, povedali sme si, že napriek tomu nesmieme poľaviť, keďže nový model súťaže ponúka možnosť najlepšiemu mužstvu zo spodnej polovice tabuľky bojovať o Európsku ligu. Mali sme nahratých dosť bodov a siedme miesto sme si ustrážili. Čakali sme, ako sa to skončí, či sa bude hrať play-off. Dopadlo to pre nás výborne. Sezóna sa predlžuje, ale to nám neprekáža. Zdolať Žilinu bude ťažké, nie však nemožné,“ vyhlásil Lukáš Hroššo.

Odhliadnuc od výsledku play-off, sezónu budú v Nitre hodnotiť pozitívne. „Určite áno. Vytvorilo sa dobré mužstvo, v ktorom je veľa odchovancov. Ako tím držíme pokope. Je to mix starších skúsenejších hráčov s mladými. Partia je výborná. Ako nováčik sme si neurobili hanbu, práve naopak, veď na začiatku sezóny sme mali peknú sériu bez prehry a boli sme dokonca lídrom tabuľky. To nečakal asi nikto,“ hodnotil Lukáš Hroššo, ktorý bol v najlepšej jedenástke sezóny jediným zástupcom tímov zo spodnej šestky. „Je to znamenie toho, že sezóna mi vyšla. Najlepší brankár z tímu, ktorý skončil siedmy, to nie je bežné. Väčšinou bývajú v najlepšej jedenástke hráči z mužstiev, ktoré sú vyššie v tabuľke. Konkurencia bola veľká, veľa brankárov chytalo dobre. Za to, že práve ja som dostal toto ocenenie, som vďačný,“ dodal nitriansky odchovanec, ktorý okrem materského klubu pôsobil aj v Slovane Bratislava, Slovane Liberec a Dukle Praha.