Rozlúčka s úsmevom a risk, ktorý nevyšiel

Rozlúčka s úsmevom a risk, ktorý nevyšiel

Prešov zdolal Michalovce 2:1 a vo Fortuna lige s nimi za dve sezóny ani raz neprehral.

Hoci Prešovčanom už proti Michalovciam o nič veľké nešlo, vďaka víťazstvu 2:1 sa aspoň rozlúčili so sezónou s úsmevmi na tvárach. Od úvodnej minúty boli na trávniku aktívnejší a už v polčase mohli viesť pokojne aj trojgólovým rozdielom. „Mali sme neuveriteľne veľa šancí, na niečo také si v posledných dvoch sezónach ani nespomínam. Nešlo nám to však v zakončení, a preto sme na víťazný gól čakali až do druhého polčasu,“ povedal autor jednej z najväčších spálených tutoviek Lukáš Micherda.

Po tom, ako sa Prešovčania už pred týždňom definitívne rozlúčili s možnosťou záchrany vo Fortuna lige, si dali za cieľ v poslednom zápase zabojovať o tri body a poriadne si ho užiť. „Celé to z nás už počas tohto týždňa opadlo. Samozrejme, boli tam smutné emócie po vypadnutí, ale povedali sme si, že v zápase proti Michalovciam na ne zabudneme. Som veľmi rád, že sa s Fortuna ligou nelúčime po ďalšej prehre alebo nudnej remíze,“ dodal prešovský obranca.

Prvý gól strelili zeleno-bieli z pokutového kopu, Jakub Bartek sa presadil po ruke Igora Žofčáka. Loptu zasiahol nešťastne po nečakanom odraze a verdikt rozhodcu prijal. „Možno by to niekedy rozhodcovia nezapískali, ale tento raz zapískali, bolo to na nich a ja to akceptujem,“ povedal michalovský kapitán, ktorý sa dohodol s klubom na predĺžení zmluvy do konca roka a oddialil tak avizovaný koniec kariéry. „Odohrali sme fantastickú sezónu a nepokazí nám ju posledný nevydarený zápas. Nechcem, aby sme v kabíne boli smutní, nezaslúžime si to,“ podotkol štrnásťnásobný slovenský reprezentant.

Obrovský rozdiel v aktivite oboch tímov bol badateľný najmä v prvom polčase, po zmene strán sa už nadýchli aj Michalovce, ktoré stále na diaľku bojovali s Nitrou o účasť v play-off. „Zápas sme si prehrali v prvom polčase. V druhom sme už išli do rizika, a to aj za remízového stavu, chceli sme zvíťaziť. Súper napokon skóroval po našej chybičke a zaslúžene vyhral,“ priznal tréner MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorý pred pár dňami takisto predĺžil zmluvu o ďalší rok. Michalovce skončili v tabuľke napokon rovnako ako v minulej sezóne ôsme, no nebyť zaváhaní proti Prešovu, s ktorým v štyroch zápasoch získali iba jeden bod, mohli byť aj vyššie. „S Prešovom sme si neprehrali iba play-off, ale aj účasť v hornej šestke. Keby sme ho na jeseň dvakrát porazili, dnes hráme v skupine o titul. Fyzický štýl, akým hrá Prešov a napríklad aj Podbrezová, nám jednoducho nesedí a musíme na tom popracovať,“ uvedomuje si kouč Michaloviec.