Žilinčania si sezónu predĺžiť nechcú, na Slovan idú vyhrať

Žilinčania si sezónu predĺžiť nechcú, na Slovan idú vyhrať

Iba víťazstvo nad Slovanom v poslednom kole zaistí minuloročnému majstrovi miestenku v predkole Európskej ligy bez nutnosti bojovať oň v play-off.

Žilina je aktuálne štvrtá, na Dunajskú Stredu stráca jeden a na Slovan tri body. V prípade víťazstva v sobotu na bratislavských Pasienkoch by belasých pre lepšie vzájomné zápasy preskočila. „Máme to vo svojich rukách. Ak vyhráme na Slovane, ideme do predkola Európskej ligy. Určite to je v našich silách. Všetko tomu podriaďujeme,“ prezradil kapitán šošonov Michal Škvarka.

Nad Slovanom dokázali Žilinčania v tejto sezóne dvakrát vyhrať, no v pamäti majú aj hanebný debakel 0:6 zo záveru základnej časti. „Vieme, že Slovan má obrovskú kvalitu, ale zároveň si uvedomujeme našu silu. Ukázali sme ju v posledných zápasoch. Verím, že na Slovane uspejeme,“ povedal 25-ročný stredopoliar a pokračoval: „Tlak necítime. Bojovať o Európsku ligu musí byť pre nás obrovskou motiváciou. Tlak by sme mohli cítiť, ak by sme bojovali o zotrvanie vo Fortuna lige, nie takto.“

V predošlom ročníku mužstvo Adriána Guľu jasne dominovalo a zaslúžene sa tešilo z titulu. V tom aktuálnom mu hrozí, že sa do Európy nedostane. „Sezóna bola ako na hojdačke. Mali sme výborné zápasy, no prišli aj krízy. Taktiež odišla kvalita v podobe viacerých dôležitých hráčov. Ak by som vedel, čo bola presná príčina našich herných výkyvov, asi by sme sa tu teraz nerozprávali o tom, prečo bojujeme do posledného kola o Európu,“ usmial sa Michal Škvarka. Motiváciou pre Žilinčanov je aj fakt, že v prípade play-off o Európsku ligu by sa im sezóna o týždeň predĺžila. „Každý si už chce oddýchnuť. Určite to chceme ukončiť čím skôr, no samozrejme, s pozitívnym výsledkom pre nás,“ dodal žilinský kapitán.