Prestížne záhorácke derby aj na obrazovkách

Prestížne záhorácke derby aj na obrazovkách

V baráži o účasť vo Fortuna lige 2018/19 sa stretne Senica so Skalicou, definitíva o play-off o Európsku ligu až v sobotu.

Po víkendových zápasoch predposledného kola Fortuna ligy i II. ligy je už isté, že v baráži o účasť v nasledujúcom ročníku najvyššej slovenskej súťaže sa stretne predposledný klub Fortuna ligy FK Senica a druhý tím II. ligy MFK Skalica. Prvý duel sa uskutoční v utorok 22. mája o 17.20 h v Skalici, odveta je na programe v sobotu 26. mája s tým istým časom úvodného výkopu v Senici. Obe atraktívne stretnutia lokálnych rivalov odvysiela v priamom prenose aj televízia Dajto.

Víťaza baráže určia tradičné „pohárové“ kritériá, teda v prvom rade počet získaných bodov, následne rozdiel v skóre a väčší počet gólov strelených na ihrisku súpera. Ak sa oba duely skončia rovnakým výsledkom, bude v odvete nasledovať predĺženie 2x15 minút. Ak sa ani v ňom nerozhodne, spoznáme účastníka budúceho ročníka Fortuna ligy v penaltovom rozstrele.

Až sobotňajšie posledné kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy dá odpoveď na otázku, či sa budeme môcť tešiť aj na historicky prvé play-off o účasť v Európskej lige. „Podmienkou je, aby Slovan Bratislava, ako víťaz Slovnaft Cupu, skončil na druhom alebo treťom mieste fortunaligovej tabuľky. To sa stane v prípade, ak neprehrá so Žilinou, alebo ak prehrá a Dunajská Streda zároveň nezvíťazí v Ružomberku. Je to veľmi zaujímavá situácia. Napríklad Ružomberčania už nemajú šancu vylepšiť svoju súčasnú šiestu priečku, no sami si môžu bez ohľadu na iné výsledky vybojovať účasť v play-off, ak proti DAC získajú aspoň bod. Sme veľmi radi, že aj keď je už o majstrovi i zostupujúcom rozhodnuté, má naša liga vďaka novému hraciemu modelu takýto dramatický náboj až do úplného konca,“ povedal výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák a pridal aj informáciu o termínoch prípadného play-off: „Oba semifinálové zápasy by sa hrali v stredu 23. mája. Finále je naplánované na nedeľu 27. mája.“