Šatka: Pre diváka zaujímavé, pre nás sú to nervy

Šatka: Pre diváka zaujímavé, pre nás sú to nervy

Dunajská Streda po prehre so Slovanom 0:1 stále nemá istotu účasti v kvalifikácii Európskej ligy.

Zápas proti Slovanu rozhodol jediný gól. V nadstavenom čase prvého polčasu  ho po rohovom kope dal bulharský stopér belasých Vasil Božikov. „Spravili sme jednu chybu pri štandardke a to rozhodlo, bohužiaľ. Myslím si, že sme boli lepším mužstvom, mali sme šance, no v treťom dueli za sebou sme nedokázali skórovať a súper našu jedinú chybu potrestal. Je to neuveriteľné,“ krútil hlavou obranca DAC Ľubomír Šatka.

Dunajskostredčanom stačila na istotu európskej miestenky aj remíza a tá bola na Žitnom ostrove na spadnutie. V úplnom závere sa dvakrát triasla konštrukcia brány hostí. „Marko Divkovič trafil žrď, lopta sa odrazila ku mne. Vystrelil som, no trafil som iba brvno a od Baya, ktorý stál na bránkovej čiare, išla lopta do rúk brankára. Keď to nejde, tak to nejde. Jednoducho sme nevedeli dostať loptu do brány,“ pokračoval Šatka.

Tri prehry za sebou pre hráčov Dunajskej Stredy znamenajú, že o Európu budú bojovať až do záverečného kola, v ktorom nastúpia v Ružomberku. „Pre diváka to bude určite zaujímavé, ale pre nás sú to nervy. Nálada v kabíne nie je dobrá,“ prezradil 22-ročný stopér. „Nedávame góly a pykáme za to. Bolo to tak proti Trenčínu pred dvomi týždňami, bolo to tak aj proti Slovanu. V Trnave sme doplatili na dve červené karty. Nedarí sa nám, no musíme dať hlavy hore a skoncentrovať sa na posledný zápas sezóny. Musíme ho zvládnuť, aby sme naplnili náš cieľ.“