Bude sa v Trnave oslavovať?

Bude sa v Trnave oslavovať?

Pozvánka na zápasy 8. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul

Ružomberok - Slovan (sobota, 17.00)
Repríza pohárového finále, z Trnavy sa Ružomberok a Slovan presunuli na Liptov. Belasí po dominantnom prvomájovom výkone oslavovali cennú trofej, ale teraz už musia preladiť na ligovú nôtu, kde finišujú v boji o druhé miesto, navyše stále aj s malou teoretickou šancou na titul. Na druhý DAC strácajú jediný bodík a všetko tak bude do poslednej chvíle otvorené. Na trávniku trápiaceho sa Ružomberka určite myslia jedine na trojbodový zisk. Liptáci sa však najmä doma vedeli na atraktívneho súpera z Bratislavy vždy dobre motivovať a rozhodne budú chcieť spraviť maximum, aby s belasými v tejto sezóne neprehrali všetkých päť súťažných zápasov.

Trnava - Dunajská Streda (sobota, 17.00)
Po týždni vyvstala rovnaká otázka, akurát pravdepodobnosť kladnej odpovede sa zvyšuje - spoznáme počas tohto víkendu šampióna? Pred vypredanými tribúnami Štadióna Antona Malatinského môžu Trnavčania zlomiť desaťročia trvajúce prekliatie, a to priamo v zápase s najväčším rivalom v boji o titul. Dunajská Streda sa však svojej šance určite nechce vzdať a ak by u súpera vyhrala, mohol by sa finiš sezóny ešte poriadne zdramatizovať.

Trenčín - Žilina (nedeľa, 15.20)
Kovbojka pokračuje, v nedeľu sa tešíme na gólové hody! Znie to neuveriteľne, ale v troch tohtosezónnych dueloch nedeľňajších súperov padlo dovedna devätnásť gólov. Ani jeden z nich však nedal najlepší strelec Fortuna ligy Samuel Mráz, ktorý si určite túži zveľadiť konto aj pod Čákovým hradom. Trenčania si proti Žiline veria, dvakrát po sebe jej nasúkali "päťku", v prvom vzájomnom súboji v tejto sezóne však od nej rovnako päť gólov dostali. Podarí sa AS zastaviť sériu troch domácich prehier, alebo bude pokračovať v "hojdačkových" výkonoch?

 

Skupina o udržanie sa

Nitra - Michalovce (sobota, 17.00)
Hráči Nitry môžu v priamom súboji s Michalovcami rozhodnúť o tom, že obsadia siedme miesto a možno si tak ešte zahrajú play-off o Európsku ligu. Hoci jarná časť Fortuna ligy im nevychádza podľa predstáv, v skupine o záchranu sú stále lídrom a tento raz vyzvú svojho najväčšieho prenasledovateľa. Zverenci Ivana Galáda zároveň majú Zemplínčanom čo vracať, veď naposledy v Michalovciach prehrali 0:4 a keďže predtým dvakrát bezgólovo remizovali, ešte im nestrelili ani jeden gól.

Prešov - Podbrezová (sobota, 17.00)
Tatran minulý víkend klesol na zostupovú poslednú priečku a v záverečných troch kolách preto musí hrať ako o život. Prešovčania naposledy prehrali 0:4 v Zlatých Moravciach, v sobotu vyzvú nemenej silnú Podbrezovú. Tá má už sezónu takpovediac "v suchu", môže hrať uvoľnene a zabojovať ešte o vyššie postavenie, hoci naháňanie Nitry na vedúcej priečke v druhej šestke je už iba v matematickej rovine.

Senica - Zlaté Moravce (sobota, 17.00)
Po dvoch výhrach za sebou sa Záhoráci vyšupli na barážovú pozíciu a hneď sa im dýcha ľahšie. Stále však nemajú nič isté a posledné tri zápasy budú aj z ich pohľadu obrovskou drámou. Senica hrá so Zlatými Moravcami, ktoré naposledy vyškolili Prešov a potrebovala by znova bodovať. S ViOnom však v ostatných piatich zápasoch iba raz remizovala a štyrikrát odchádzali jej hráči s dlhým nosom.

  

Šláger kola: Trnava - Dunajská Streda
Súboj prvého s druhým, v ktorom môžeme spoznať nového šampióna, je zároveň z pohľadu významu aj najväčším šlágrom celej fortunaligovej jari. Zabojuje ešte DAC o šancu na historický úspech, alebo si ho definitívne zaknihuje Spartak?

Očakávanie kola: Vypredaný Štadión Antona Malatinského
Všetko nasvedčuje tomu, že na trnavskom štadióne nezostane ani jedno miesto voľné. Uvidíme v sobotu rekordnú návštevu posledných sezón?

Otázka kola: Zdramatizuje sa boj o titul?
Či spoznáme šampióna, alebo sa boj o titul ešte zdramatizuje, sa pýta každý futbalový fanúšik na Slovensku. Ak by DAC aj Slovan svoje zápasy vyhrali, mohli by Trnave záver sezóny ešte znepríjemniť. Zabojujú o to?