Kolesár: Ďalej sa pozeráme nahor

Kolesár: Ďalej sa pozeráme nahor

Michalovčania nevyužili šancu príbližiť sa k siedmej Nitre.

Každá séria sa raz skončí a určite o tom vedeli aj futbalisti Michaloviec, ktorí pred uplynulým víkendom neprehrali štyri fortunaligové duely za sebou.  Doma bodovali v deviatich zápasoch v rade. Nepochybne však nepočítali s tým, že na svojom štadióne prehrajú s poslednou a o záchranu bojujúcou Senicou (1:2).

Zemplínčanov zložili dva rýchle góly hostí v prvej polhodine. „Neviem, kde je problém, ale nie je dobré začať hrať až za stavu 0:2. Pri absencii viacerých opôr sme hrali s mladšími hráčmi a tí zrejme ešte potrebujú nazbierať viac skúseností, aby sa naučili hrať zodpovedne,“ zneli pozápasové slová trénera MFK Zemplín Antona Šoltisa. Michalovčania si tak skomplikovali cestu za dobiehaním siedmej Nitry, ktorá je na (možno) pozícii znamenajúcej účasť v play-off o Európsku ligu. „Aj Nitra prehrala, takže ešte nič nie je stratené,“ konštatoval Anton Šoltis.

Na slová svojho kouča nadviazal stredopoliar Peter Kolesár, ktorý si pred zápasom prevzal od prezidenta ÚLK Ivana Kozáka cenu za víťazstvo v ankete Gól mesiaca. „Stále sa pozeráme iba smerom nahor, chceme sa posunúť vyššie. Teraz sme síce prehrali, ale máme stanovené svoje ciele a tie jednoducho túžime naplniť.“ Nevýraznú hru svojho mužstva hodnotil deväťnásťročný futbalista s blenom na jazyku. „Dostali sme dva lacné góly a nedokázali sme to otočiť, keďže súper sa na celý druhý polčas stiahol dozadu a už iba čakal, čo vytvoríme. My sme však boli pomalí, málo aktívni, bez nábehov. Ťažko sa to hodnotí, mali sme síce viac z hry, ale prehrali sme...“