Šporar: Bol som trpezlivý, teraz je všetko perfektné

Šporar: Bol som trpezlivý, teraz je všetko perfektné

Slovan Bratislava víťazstvom v derby 2:1 nepripustil trnavské majstrovské oslavy.

Pre belasých bolo veľkou motiváciou uspieť v derby aj preto, že v predošlých dvoch rokoch oslavovali na Pasienkoch titul súperi. Pred dvomi rokmi po víťazstve 4:0 Trenčín, vlani po výhre 1:0 Žilina. Slovanisti do tretice už podobný scenár nechceli pripustiť. „Presne tak, aj toto nás hnalo vpred. Chceli sme zabojovať za náš klub, ukázať, čo je v nás a aj to, že sme lepší ako Trnavčania,“ priznal obranca Milan Rundič, ktorý v 53. minúte vyrobil pre Trnavu penaltu. Po strete s Marvinom Eghom dohrával so sebazaprením. „Egho ma trafil do nohy, cítil som veľkú bolesť, no povedal som si, že zápas musím dobojovať až do konca. Celý tím odviedol skvelú prácu, po vyrovnaní sme sa zomkli a strhli sme víťazstvo na našu stranu. Zápas sme odmakali. Je to dôležité víťazstvo aj smerom k finále Slovenského pohára.“

Finále Slovnaft Cupu čaká slovanistov už v utorok. V derby Martin Ševela svojich hráčov nešetril. Zo stabilnej základnej zostavy vynechal iba Aleksandra Čavriča a Borisa Sekuliča, ktorí mali v predošlých dňoch zdravotné problémy. „Nie som zástancom nejakého šetrenia. Hráči sú profesionáli, musia zvládnuť tri zápasy za týždeň. Po sústredení v Turecku sú na tom fyzicky veľmi dobre. Už pred zápasom som povedal, že žiadne kalkulácie nepripadajú do úvahy, pretože derby chceme zvládnuť k našej spokojnosti. To sa nám podarilo a môžeme sa teraz s pozitívnou emóciou pripravovať na finále pohára,“ zdôraznil tréner belasých.

Pozitívom pre Slovan je aj strelecké prebudenie Andraža Šporara. Slovinský útočník skóroval v troch súťažných dueloch za sebou. Proti Trnave otvoril skóre v 49. minúte. „Som rád, je to dôležité pre moje sebavedomie. Ak útočník nedáva góly, nemôže robiť nič iné iba poctivo trénovať a snažiť sa v každom zápase, aby sa to zlomilo. Bol som trpezlivý a prišlo to. Podstatné je, že góly strieľajú aj moji spoluhráči a darí sa nám vyhrávať zápasy. Momentálne je všetko perfektné,“ povedal Andraž Šporar.