Spoznáme v sobotu majstra?

Spoznáme v sobotu majstra?

Pozvánka na zápasy 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul

Dunajská Streda - Trenčín (sobota, 14.45)
Ďalší veľký krok na ceste za dobehnutím lídra z Trnavy sa chystá urobiť DAC, po štyroch víťazstvách v sérii vyzve doma v MOL aréne AS Trenčín. Domáci majú skvelú formu, len nie je isté, či ešte budú mať do konca sezóny dostatok času využiť ju natoľko, aby reálne zabojovali o majstrovský titul. Každopádne, aj prípadné druhé miesto by bolo pre Dunajskú Stredu historickým úspechom. Naopak, Trenčania sa už pomaly zmierujú s tým, že o pohárovú Európu zabojujú v play-off, no musia ešte čakať na triumf Slovana v Slovnaft Cupe. Omnoho väčšiu motiváciu aj lepšiu aktuálnu formu má pred vzájomným zápasom určite Dunajská Streda.

Žilina - Ružomberok (sobota, 17.00)
Žilinčania vyhrali jediný z ostatných piatich duelov a na tretí Slovan strácajú už šesť bodov. Aj oni vedia, že preskočiť belasých už bude v závere sezóny veľmi náročné, a preto im, paradoxne, musia fandiť v pohári, aby si mohli zahrať play-off o Európsku ligu. Naopak, pre Ružomberok je ligový zápas tento raz iba predkrmom pred veľkým pohárovým finále, keďže na vysoké méty v skupine o titul už nepomýšľa. Formu však nemá dobrú, zo štyroch zápasov vydoloval iba jediný bod a strelil len jeden gól.

Slovan - Trnava (sobota, 20.30)
Najväčší fortunaligový šláger napíše štvrtú tohtosezónnu (ligovú) kapitolu, Slovan vyzve na Pasienkoch Spartak, ktorý za určitých okolností môže v sobotu osláviť majstrovský titul! Trnavčania k tomu potrebujú prehru DAC s Trenčínom, a zároveň svoje víťazstvo na trávniku najväčšieho rivala. Futbalisti Spartaka však zrejme budú spokojní aj s tým, ak si pred nasledujúcim domácim súbojom s Dunajskou Stredou udržia súčasný sedembodový náskok. Slovan má už iba mizivú matematickú šancu na titul, potrebuje však zabojovať aspoň o druhé miesto, na ktoré aktuálne stráca štyri body a dobre sa naladiť na utorkové finále Slovnaft Cupu.

   

Skupina o udržanie sa

Michalovce - Senica (sobota, 17.00)
Výborne hrajúce Michalovce nazbierali v ostatných štyroch zápasoch desať bodov. V skupine o udržanie sa predvádzajú atraktívny futbal, spoznávajú streleckých debutantov z radov tínedžerov a naháňajú Nitru, na ktorú však stále strácajú šesť bodov. Senica je na poslednom mieste tabuľky, no určite ju povzbudila minulotýždňová domáca výhra 1:0 nad Podbrezovou. Záhoráci sú už na dosah ruky predposlednému Prešovu a práve preskočenie Tatrana na barážovej priečke je ich cieľom číslo jeden.

Podbrezová - Nitra (sobota, 17.00)
Železiari prehrali na jar iba dvakrát a vždy to bolo v Senici výsledkom 0:1. V sobotu podvečer privítajú Nitru, ktorá je lídrom druhej šestky a ešte reálne pomýšľa na boje o pohárovú Európu. Predovšetkým Michalovčania si určite prajú úspech domácej Podbrezovej, no mužstvo Ivana Galáda má väčšiu motiváciu a určite nebude ľahkým sústom.

Zlaté Moravce - Prešov (sobota, 17.00)
Pre Tatran jeden z existenčných súbojov, ktorý musí zvládnuť, ak chce pomýšľať na poskočenie z barážovej priečky do bezpečných vôd. Naopak, ViOn si víťazstvom môže definitívne zabezpečiť záchranu vo Fortuna lige, ak zároveň Senica nevyhrá v Michalovciach. Favoritom zápasu, hoci len miernym, budú domáci, Tatran sa chystá na boj o holý život. Aj tento fakt určite dodá duelu mimoriadny náboj.

 

Šláger kola: Slovan - Trnava
Niet čo dodať, najatraktívnejšie slovenské derby a zápas tretieho s prvým s očakávaným silným emotívnym podtónom bude určite najsledovanejším duelom fortunaligového víkendu.

Otázka kola: Spoznáme majstra?
Matematika je jasná, Trnava môže získať titul a ten by sa na Pasienkoch slávil tretíkrát po sebe. Belasí však spravia všetko pre to, aby sa nepríjemnému pohľadu na radujúcich sa súperov bezpečne vyhli.

Očakávanie kola: Rozhodne sa o dvojici na posledných miestach?
Nahliadnime aj do skupiny o záchranu, kde Zlaté Moravce môžu spečatiť osud Prešova a zaistiť mu v najlepšom prípade barážovú miestenku. Ak Tatran v Zlatých Moravciach prehrá, v tabuľke sa už z barážovej pozície vyššie nedostane. Teoretickú šancu na desiatu priečku ešte má aj Senica, Záhoráci sa však asi viac koncentrujú na preskočenie predposledného Prešova.