Do domácej šatne ho to neťahalo

Do domácej šatne ho to neťahalo

Tréner Slovana Martin Ševela o návrate do Trenčína, paralele dvoch nadstavbových zápasov proti AS i prioritách v najbližších dňoch.

Aké pre vás bolo vrátiť sa do Trenčína v pozícii súpera?
Bol som zvedavý, ako na mňa budú ľudia reagovať. Predsa len, zanechal som tu určitú pečať, prežil som s tímom veľké úspechy. Bolo to pre mňa niečo nové, prvýkrát som tu bol ako tréner súpera, no reakcie boli pozitívne a ja som sa cítil príjemne. Do domácej šatne ma to neťahalo, haha. Na zápas v Trenčíne som sa tešil a som o to šťastnejší, že sa nám to podarilo potvrdiť víťazstvom.

Zápas na Sihoti nápadne pripomínal ten z minulého kola, ktorý ste odohrali proti Trenčanom na Pasienkoch, len v opačnom garde…
Súhlasím, je to veľmi zaujímavé. Prvý gól padol rovnako zo štandardky, druhý z hry a tretí po chybe brankára. Na Pasienkoch vybehol Mišo Šulla, v Trenčíne zase Igor Šemrinec. Bolo to ako cez kopirák a sedí aj výsledok 1:3. Tento raz však v náš prospech.

V čom vidíte najväčší rozdiel vo výkone Slovana v porovnaní s duelom na Pasienkoch?
V tom zápase sme mali katastrofálny úvod. Po našich dvanástich prihrávkach prišla strata lopty, súper kopal štandardnú situáciu a prvým dotykom s loptou nám dal gól. Prehrávali sme rýchlo 0:1. Druhý gól sme inkasovali po našej nedisciplinovanosti, nedôslednosti hráčov, ktorí sú na odrazenej lopte, pretože sme mali roh a po ňom sme nezachytili kontru Trenčanov. Asi sme v domácom zápase museli dostať facku, aby sme sa z toho poučili. V Trenčíne sme veľmi dobre strážili Gonga, Rundič podal veľmi dobrý výkon. Polčas sme vyhrali tento raz my 2:0, a to aj vďaka efektivite. Duel sme zvládli po taktickej stránke.

Práve po domácej prehre s Trenčínom ste avizovali zmeny v zostave. Tie boli napokon aj vynútené. Mužstvo hralo po siedmich ligových stretnutiach v inom zložení. Ako ste boli spokojný z tohto pohľadu?
Chalani, ktorí čakajú na lavičke na svoju šancu, sa jej musia chopiť, keď príde. To je dôležité. Erik Čikoš aj Vukan Savičevič to zvládli. Boli súčasťou stroja, ktorý v Trenčíne šliapal veľmi dobre.  Aj oni priložili svoju ruku k dielu, k víťazstvu. Bol som s nimi spokojný. Uvidíme, čo bude v ďalších zápasoch, pretože dôležitý je aj zdravotný stav hráčov. Pokiaľ budú všetci zdraví, bude to pre mňa zložitejšie. To sú však príjemné starosti. Verím, že čoskoro budú fit aj Dávid Holman a Boris Sekulič, ktorí pre drobné zranenia necestovali s nami do Trenčína.

Máte široký káder, viacerí hráči chodia hrávať aj za B-tím, ktorý pôsobí v tretej najvyššej súťaži. Je to dobrý spôsob, ako udržiavať hráčov v zápasovom rytme?
To áno, ale zároveň mi to ukázalo aj varovný prst, pretože nie všetci hráči k tomu pristupujú tak, ako by mali. V tomto smere som s niektorými nebol spokojný. Keď hráč ide hrať za rezervný tím a neváži si to, tak robí sám sebe problém. Zápas v Trenčíne však ukázal, že môžeme rátať so všetkými hráčmi, ktorých máme na lavičke.

Akým spôsobom pristúpite k nasledujúcemu obdobiu, keďže štyri dni po ligovom derby proti Trnave vás čaká finále Slovnaft Cupu? Prichádza do úvahy nejaké šetrenie hráčov?
Bude záležať na zdravotnom stave hráčov. Určite však neplánujeme vypustiť derby. V ňom sa vždy ide na maximum, žiadne kalkulácie tam neprichádzajú do úvahy. Uvidíme, ako poskladáme zostavu, no chalani sú profíci, musia zvládnuť dva ťažké zápasy v priebehu štyroch dní. Najskôr sa sústredíme na ligový zápas proti Trnave, ktorý chceme jednoznačne vyhrať a až po ňom príde na rad finále pohára.