Za jarnou formou treba hľadať kolektív

Za jarnou formou treba hľadať kolektív

Christián Herc hviezdou zápasu v Žiline, zásluhy si však nepripisuje.

Skutočná sila každého tímu sa prejaví vo chvíli, keď mu chýbajú najväčší ťahúni a zabrať musia ostatní, ktorí možno nie sú až tak často vo svetlách reflektorov. Dunajská Streda nastúpila v Žiline bez ofenzívnych opôr Pačindu, Kalmára a Černáka, no napriek tomu strelila pod Dubňom tri góly a zvíťazila 3:2. „Výborne sme sa vysporiadali s absenciou našich opôr, svedčí to o našom kolektíve. Bojujeme jeden za druhého a tvoríme skvelú partiu. V Žiline sa to potvrdilo,” nešetril slovami chvály smerom k vlastnej kabíne stredopoliar DAC Christián Herc.

Práve mladík, ktorý na Žitnom ostrove hosťuje z anglického Wolverhamptonu, bol s dvoma gólmi hviezdou nedeľňajšieho šlágra Fortuna ligy pri víťazstve svojho tímu 3:2. „Strelecké sebavedomie som nabral už pri prvých dvoch pokusoch, ktoré ešte neboli úspešné. Naďalej som si však veril a podarilo sa, napokon z toho bol asi môj najúspešnejší zápas v seniorskej kariére,” poznamenal devätnásťročný rodák z Levíc. Jeho tím vyhral štvrtý ligový zápas v sérii a v závere sezóny má skvelú formu. „To by som znova pripísal sile nášho kolektívu, veľmi dobre sme si všetci v kabíne sadli a aj keď niekedy robíme na ihrisku chyby, vieme sa s nimi vyrovnať.”

DAC je stále aj v hre o majstrovský titul. Štyri kolá pred koncom stráca na prvú Trnavu sedem bodov. Spartak hrá o týždeň na Pasienkoch proti Slovanu a potom privíta práve Dunajskú Stredu. „Nás najviac zaujíma náš vlastný duel doma s Trenčínom, pretože ak v ňom neuspejeme, ani sa nemusíme obzerať za výsledkami Trnavy. Samozrejme, vnímame, že sme v boji o titul, no nastavení sme momentálne naozaj iba na prípravu na najbližší zápas. Potrebujeme nabrať nové sily, pretože najmä druhý polčas v Žiline bol veľmi vyčerpávajúci,” dodal Christián Herc.