Pekár: Musíme sa zlepšiť

Pekár: Musíme sa zlepšiť

Po remíze v Ružomberku boli Trnavčania nespokojní najmä s výkonom, Liptákov mrzeli nepremenené príležitosti.

Futbalisti Trnavy získali v Ružomberku bod, no museli čakať do nedele, aby vedeli, či vďaka nemu ešte viac odskočia svojim prenasledovateľom v boji o titul. Bezprostredne po zápase na Liptove však vedeli, že od plného bodového zisku boli ďaleko. „Sme nespokojní a za svoj výkon si viac ako remízu nezaslúžime,” nešetril kritikou útočník Spartaka Štefan Pekár. „Všetci vieme, že to nebolo dobré, preto berieme aj bod. Proti Ružomberku sa hrá veľmi ťažko, ale nechceme sa vyhovárať. Poučíme sa a nasledujúce zápasy zvládneme lepšie.”

Trnavčania prehrávali množstvo osobných súbojov, na ktorých Liptáci zakladajú svoj spôsob hry. „Bolo to agresívne a v súbojoch dominovali domáci, vďaka čomu mali častejšie loptu, a tým pádom aj prevahu,” poznamenal Štefan Pekár, ktorého mužstvo pri priaznivej zhode okolností môže oslavovať titul už o týždeň na Pasienkoch proti Slovanu. „Každý zápas je teraz pre nás finále, ale musíme sa zlepšiť, aby sme s našou šancou nehazardovali.”

Ružomberský obranca Peter Maslo nebol so ziskom jedného bodu spokojný, jeho tím ešte chce zabojovať o miestenku v pohárovej Európe. „Máme zmiešané pocity, lebo sme si vypracovali viac šancí ako Trnava a o ten jeden gólik sme asi boli lepší,” myslí si skúsený futbalista. Ruža nevyhrala už štyri zápasy za sebou, po troch prehrách však aspoň konečne bodovala. „Znova sme doplatili na nepremenené šance, mali sme dve alebo tri čisté gólové príležitosti. Nevadí, ideme ďalej, čaká náš ťažký zápas v Žiline a potom pohárové finále!”