Mesiac ako večnosť

Mesiac ako večnosť

Martin Vantruba je po mesačnej prestávke pripravený vrátiť sa do súťažného kolotoča.

Brankár Trnavy od konca marca laboroval so zraneným ramenom, no už je fit a chystá sa opäť zabojovať o post jednotky lídra Fortuna ligy. V semifinálovej odvete Slovnaft Cupu proti Slovanu už bol na lavičke náhradníkov. „Od pondelka trénujem naplno. V pohári som bol na lavičke, lebo tréner chcel, aby som opäť zažil atmosféru zápasu a dostal sa do toho. Cítim sa dobre, futbal mi veľmi chýbal. Rameno ma už nebolí, takže v sobotu v Ružomberku budem pripravený nastúpiť. Uvidíme, či ma tréner postaví, je to na ňom,“ povedal Martin Vantruba.

Vo Fortuna lige vynechal tri aprílové duely – proti Dunajskej Strede, Slovanu a Ružomberku. „Boli to iba tri zápasy, ale mne to pripadalo ako celá večnosť. Za ten čas som bol iba v posilňovni a cvičil som nohy, keďže s ramenom som nemohol hýbať. Vyšetrenia ukázali, že už by to malo byť v pohode, takže som tento týždeň už išiel do plnej záťaže,“ ozrejmil 20-ročný brankár, ktorému hrozila dokonca operácia. „Diagnóza znela natrhnuté púzdro. Dá sa to riešiť aj operačne, no našťastie to nebolo potrebné. Scelilo sa mi to, začal som to posilňovať a to mi pomohlo. Dúfam, že rameno bude držať.“

Prezradil aj to, ako prežíval dôležité zápasy Trnavčanov v boji o titul z tribúny v pozícii diváka. „Bol som nervóznejší ako v zápasoch, v ktorých som nastúpil. Všetky nechty som si obhrýzol. Keď rozhodca odpískal koniec súboja so Slovanom, vbehol som na ihrisko v takej eufórii, akoby som strelil víťazný gól. Teším sa, že sa môžem vrátiť do zápasového diania, no nebude to jednoduché, pretože Martin Chudý ma zastúpil veľmi dobre a neviem, či ma teraz bude chcieť pustiť do brány,“ dodal so smiechom Martin Vantruba.

Jeho brankársky kolega Martin Chudý si v troch ligových zápasoch dvakrát udržal čisté konto. Ako vníma Vantrubov návrat? „Určite pozitívne. Je to talentovaný brankár, o svojich kvalitách presvedčil v priebehu sezóny. Teraz dlhší čas nechytal, ale doliečil sa a pre mužstvo je to dobré. V tejto fáze súťaže ideme za spoločným tímovým cieľom. Takže akokoľvek to tréner postaví, nikto nebude urazený. Ja sa cítim dobre. Myslím si, že som odchytal dobré zápasy, takže dúfam, že zostanem v bráne,“ reagoval 28-ročný gólman.