Kira: Za úspech vďačíme Žofčákovi!

Kira: Za úspech vďačíme Žofčákovi!

Michalovský brankár Matúš Kira s úsmevom vyzdvihol prínos kapitána Igora Žofčáka pre mužstvo.

Vynikajúcu formu potvrdili víťazstvom 2:0 nad Zlatými Moravcami futbalisti Michaloviec, ktorí sa naďalej pasujú do úlohy vyzývateľa Nitry v boji o siedme miesto. „Bolo nám povedané, že sme trikrát po sebe vo Fortuna lige ešte nevyhrali, a tak nás to motivovalo a chceli sme túto bilanciu zmeniť,” usmieval sa po zápase michalovský brankár Matúš Kira, ktorý zároveň vychytal tretie čisté konto v sérii. „Samozrejme, pre štatistiku brankára je to skvelé, ale mňa by tešilo aj víťazstvo 4:2.”

Z ostatných troch duelov majú Zemplínčania vysoko pozitívne skóre 8:0. „Ako sme už stokrát povedali, pod seba v tabuľke viac nehľadíme, teraz nás zaujíma iba naháňanie Nitry a kým existuje aspoň teoretická šanca, pokúsime sa ju využiť,” poznamenal Matúš Kira a na otázku, čomu vďačí MFK Zemplín za skvelú formu, odpovedal pohotovo a s úsmevom: „Igorovi Žofčákovi!”

Naopak, katastrofálnu jar prežíva ViOn, ktorý z ôsmich zápasov v roku 2018 vydoloval iba jediný bod. „Znova sme nehrali zle a v niektorých momentoch sme súpera poriadne zatlačili, no Michalovce boli jednoducho na rozdiel od nás efektívne,” smutne zhrnul to najdôležitejšie obranca Martin Chren. „Zostávame pozitívni a veríme, že v najbližších dvoch dueloch doma s Michalovcami aj Prešovom navrátime priazeň šťasteny na našu stranu a konečne zvíťazíme. Musíme sa odraziť od dobrého výkonu, ktorý sme napriek prehre podali v Michalovciach.”