Dvoma gólmi na druhú priečku

Dvoma gólmi na druhú priečku

Trenčiansko-žilinský súboj o prvé miesto Hitparády talentov pokračuje.

Líder Hitparády talentov Hilary Gong z Trenčína má aj po štvrtom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy hlavného vyzývateľa zo Žiliny. Zraneného Dávida Hancka však na druhom mieste nahradil Samuel Mráz. Asi najväčší ašpirant na korunu pre kráľa strelcov sa dvoma gólmi postaral o víťazstvo šošonov v Ružomberku 2:1 a v 4. kole mal na základe oficiálnych štatistík absolútne najvyššie hodnotenie (356 bodov) spomedzi všetkých hráčov. Tretiu a štvrtú pozíciu si aj napriek prehre 1:3 s Dunajskou Stredou udržali Trenčania Philip AzangoAchraf El Mahdioui.

Stopér Nitry Richard Križan proti Podbrezovej pre päť žltých kariet nenastúpil a klesol na koniec prvej desiatky rebríčka. Jeho piate miesto zaujal iný obranca – Andrej Kadlec, ktorý prispel k čistému kontu a mimoriadne dôležitému triumfu Trnavy nad Slovanom. Aj šiesta pozícia patrí defenzívnemu futbalistovi Michalovi Jonecovi, ktorý má aj v nadstavbe o titul pevné miesto v zostave Ružomberka.

Naopak, výpadky ďalších hráčov – útočníka Dunajskej Stredy Marka Divkoviča i brankára Spartaka Martina Vantrubu uvoľnili miesta v prvej desiatke pre iných mladíkov. Po týždňovej pauze sa do nej vrátil stredopoliar Zlatých Moraviec Ewerton a nováčikom top 10 je Ghančan Hans Sarpei zo Senice, ktorý si svoje doterajšie maximum, 11. miesto, vylepšil o štyri pozície.

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

   

Top 25 Hitparády talentov po 4. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy