Dzurík: Víťazný pokrik sa nezabúda

Dzurík: Víťazný pokrik sa nezabúda

Radosť Prešovčanov z prvého víťazstva v tomto roku bola obrovská.

Desaťzápasová séria bez víťazstva v podaní prešovských futbalistov je minulosťou. Tatran zdolal v popradskom NTC Zlaté Moravce tesne 1:0 a nabral nový dych v stíhacej jazde svojho súpera na ceste za záchranou vo Fortuna lige.

„Bol to zápas, ktorý sme si celý naplno odmakali a výsledkom bol krásny záver,” usmieval sa prešovský stredopoliar Ján Dzurík mysliac na gól Chorváta Gatariča z 87. minúty. Šarišania konečne zlomili nepriazeň futbalovej šťasteny. „My sa už viac nepozeráme dozadu, zlá séria je za nami, teraz chceme znova bodovať v ďalšom zápase.” Mohlo by sa zdať, že mužstvo Antona Mišovca si ani nespomenie na víťazný pokrik, no opak bol pravdou. „Také veci sa nezabúdajú,” s úsmevom dodal Ján Dzurík.

Naopak, stopér ViOnu Denis Horník iba ťažko hľadal slová. „Smolná prehra. Vedeli sme, čo chceme hrať, ale zbytočne sme vlastnými chybami dostali súpera na koňa. Aj červenej karte sme sa mohli vyhnúť,” skonštatoval dvadsaťročný futbalista. Vylúčený bol jeho spoluhráč Dalibor Pleva po druhom žltom napomínaní. „Vždy sa hrá ťažšie, ak sme o jedného menej. Často sme strácali loptu a súper to využíval. Nevešiame však hlavy, už ďalší zápas chceme vyhrať a odčiniť tento neúspech,” uzavrel Horník