Fortuna liga   |   Spartak Myjava  |

Komentáre ()

Stanovisko ÚLK k vyhláseniu Spartaka Myjava

Stanovisko ÚLK k rozhodnutiu Spartaka Myjava o odhlásení A-mužstva z Fortuna ligy.

Futbalový klub Spartak Myjava v stredu popoludní na svojej oficiálnej internetovej stránke zverejnil vyjadrenie prezidenta klubu Pavla Halabrína, podľa ktorého Spartak Myjava k 1. januáru 2017 odhlási svoje A-mužstvo z Fortuna ligy. Únia ligových klubov, ako riadiaca organizácia najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, zobrala toto vyhlásenie na vedomie a je pripravená ďalej postupovať v zmysle platných pravidiel a zmluvných záväzkov.

„Prvú informáciu sme mali z médií, následne sme komunikovali s predstaviteľmi Spartaka Myjava. Toto ich rozhodnutie nás, samozrejme, mrzí a určite nie je v prospech slovenského futbalu. Čakáme na oficiálne písomné stanovisko a po jeho doručení zvoláme zasadnutie Prezídia ÚLK, ktoré sa bude zaoberať všetkými aspektmi tejto neštandardnej situácie. V športovo-technických otázkach budeme postupovať podľa platného Súťažného poriadku Slovenského futbalového zväzu, čo v praxi znamená, že Spartak Myjava by sa stal vypadávajúcim klubom z Fortuna ligy, všetky jeho výsledky v jesennej časti aktuálneho ročníka by boli anulované a klub by sa mohol v sezóne 2017/2018 prihlásiť do tretej najvyššej súťaže. Jarná časť Fortuna ligy 2016/2017 by mala jedenásť účastníkov. So Spartakom Myjava zároveň bude potrebné vyriešiť aj ekonomické a marketingové otázky upravené Zmluvou o účasti v najvyššej futbalovej súťaži, ktorú má s ÚLK podpísanú každý účastník Fortuna ligy,“ povedal prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.

Autor: ÚLK | Zdroj: ÚLK

Komentáre