El Maestro: Extrémne dôležitý, ale nie rozhodujúci krok

El Maestro: Extrémne dôležitý, ale nie rozhodujúci krok

Trnava je po víťazstve 1:0 nad Slovanom Bratislava opäť o krok bližšie k titulu.

Derby odvekých rivalov ovplyvnilo vylúčenie Aleksandara Čavriča po polhodine hry. Po incidente s Vachtangom Čanturišvilim si neudržal nervy na uzde, červenú kartu videl za odplácanie. „Neviem presne, čo sa tam stalo, no podľa mojich informácií tam bol zo strany Čanturišviliho pľuvanec na Čavriča. Od Čavriča to bola hlúposť a takéto veci rozhodujú zápasy. Jeho reakcia bola neprípustná, vylúčenie nás oslabilo. Musím si to však ešte podrobne pozrieť,“ okomentoval incident tréner belasých Martin Ševela.

Gruzínsky krídelník na obvinenia zareagoval takto: „Nie je to pravda. Iba som na neho zakričal pár slov. To je vo futbale normálne. Robím všetko pre úspech svojho tímu, ale nikdy by som nikoho neopľul.“

Trnavčania presilovku využili v 2. polčase. Po peknom sóle skóroval Reagy Ofosu. Jeho zásah znamená, že šesť kôl pred koncom sezóny je náskok Spartaka pred Slovanom 10-bodový. „Nemyslím si, že to bol rozhodujúci krok k titulu. Bolo to extrémne dôležité víťazstvo, ale stále sa ešte hrá o osemnásť bodov. Pre nás budú asi kľúčové nasledujúce dva duely s Ružomberkom. Ak tie zvládneme, potom budeme už veľmi blízko,“ vyjadril sa trnavský tréner Nestor El Maestro k situácii v boji o titul.

Trnavu okrem víťazstva potešil aj návrat ultras na tribúny. Po roku a pol zrušili bojkot a opäť mužstvo organizovane povzbudzovali. „Boli skvelí, bez nich by sme určite nepredviedli takýto skvelý bojovný výkon. Atmosféra bola naozaj úžasná, pre nás bolo toto derby veľmi ťažké. Dlhšie máme zranených Vantrubu a Vlaska, pre karty nehral Pehlivan a počas duelu hlásili problémy ďalší hráči. Všetky tri striedania bol vynútené. Pekár dohrával polhodinu s bolesťami, klobúk dole pred ním. Bolo to víťazstvo charakteru,“ doplnil El Maestro.