Uvoľnený post jednotky zabral najproduktívnejší hráč jari

Uvoľnený post jednotky zabral najproduktívnejší hráč jari

Hitparáda talentov má na jar už tretieho lídra.

Pre Martina Vantrubu znamenali zdravotné problémy koniec 23-zápasovej série v bráne Trnavy i stratu postu lídra Hitparády talentov. Gólman Spartaka klesol po treťom kole nadstavbovej časti na deviate miesto rebríčka najlepších mladých hráčov Fortuna ligy a uvoľnenú vedúcu pozíciu zaujal Hilary Gong. Krídelník Trenčína je tento rok takmer neudržateľný. V jarnej tabuľke produktivity je prvý, do štatistík si pripísal už osem bodov za dva góly a šesť asistencií. Naposledy pri vysokom víťazstve 5:1 v Žiline dva góly dal a na ďalší prihral.

Druhú priečku si od začiatku nadstavby drží obranca Žiliny Dávid Hancko, hoci v spomenutom súboji s Trenčínom musel pre zranenie striedať už v závere prvého polčasu. Napriek nepriaznivému stavu mal aspoň výborné individuálne štatistiky – napríklad 92-percentnú úspešnosť súbojov a 97-percentnú presnosť prihrávok.

Z deviateho na tretie miesto poskočil ďalší ofenzívny hráč Trenčína Philip Azango a aj štvrtý je futbalista AS Achraf El Mahdioui. Po debakli 0:4 v Michalovciach z prvej trojky vypadol stopér Nitry Richard Križan, ktorý momentálne uzatvára najlepšiu päťku Hitparády talentov.

Pozície v prvej desiatke si v 3. kole nadstavby udržali Žilinčan Samuel Mráz (6.), Trnavčan Andrej Kadlec (7.) i Ružomberčan Michal Jonec (10.). Naopak, klesol z nej na 13. miesto stredopoliar Zlatých Moraviec Ewerton, ktorého nahradil Marko Divkovič z Dunajskej Stredy. Osemnásťročný chorvátsky útočník sa do top 10 vrátil prvýkrát od konca základnej časti, keď bol deviaty. Teraz si umiestnenie ešte o jednu priečku vylepšil, čím vyrovnal svoje doterajšie maximum.

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

  

Top 25 Hitparády talentov po 3. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy