Prvé zo štyroch derby bez víťaza

Prvé zo štyroch derby bez víťaza

Trnava dokázala v Bratislave zmazať jednogólový náskok Slovana a do domácej odvety semifinále Slovnaft Cupu tak pôjde v o niečo lepšej pozícii ako jej rival.

 V stredajšom prvom semifinálovom súboji Slovnaft Cupu 2017/2018 remizovali futbalisti Spartaka Trnava na trávniku bratislavského Slovana 1:1. Odveta je na programe v stredu 18. apríla v Trnave a rovnako aj finále (1. mája) sa uskutoční na Štadióne Antona Malatinského.

Už po desiatich minútach úvodného semifinále udreli domáci. Holman posunul loptu medzi dvojicu obrancov na nabiehajúceho Čavriča, ktorý pravačkou do ľavej hornej časti brány prekonal Chudého. V 30. minúte nie príliš razantná prízemná strela Mohu trnavského brankára neprekvapila. O dve minúty sa Čavrič snažil prelobovať  Chudého, ktorý vybehol až ku kraju šestnástky, ale jeho pokus nesmeroval do prázdnej brány. Prvú nebezpečnú trnavskú strelu, ale mimo brány Šullu, vyprodukoval až v 34. minúte Yilmaz.

Po zmene strán hostia pridali na obrátkach, ich útočné manévre sa však končili pred pokutovým územím. Desať minút pred koncom mala Trnava veľkú šancu na vyrovnanie, keď prečíslenie nevyužil Egho, jeho strelu zastavil tesne pred bránkovou čiarou Bajrič. Vzápätí však Egho po šiestom rohovom kope hostí a presnej prihrávke striedajúceho Pekára zblízka vyrovnal na 1:1.

   

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 1:1 (1:0)

Góly: 10. Čavrič - 81. Egho, ŽK: Holman, De Kamps - Pehlivan, Sloboda, rozhodovali: Sedlák - Kováč, Chládek, 2141 divákov

Slovan: Šulla - Sekulič, Bajrič, Božikov, Rundič - de Kamps (71. Nono) - Čavrič, Rabiu (84. Hološko), Holman (74. Savičevič), Moha - Šporar

Spartak: Chudý - Kadlec, Oravec, Godál, Čivič - Jirka (90. Ofosu), Sloboda, Pehlivan, Čanturišvili - Egho (88. Lovás), Yilmaz (74. Pekár)

  

Martin Ševela, tréner Slovana: "Mali sme dobrý vstup do zápasu a vytvorili sme si niekoľko pološancí. Z jednej z nich sa nám podarilo dať gól. V druhom polčase sme chceli v tomto zámere pokračovať, vytvoriť si ďalšie šance a opäť skórovať. Nepodarilo sa nám však splniť pohárovú matematiku - doma neinkasovať. V závere stretnutia nám Trnava začala robiť problémy, pred našou bránou boli závary a o vyrovnávajúci gól sme si naozaj koledovali. Remíza však svedčí priebehu zápasu, všetko je otvorené a rozhodne sa v Trnave. Určite tam bude lepšie ihrisko, naši technickí hráči, najmä v strede poľa, potrebujú kvalitný terén. Aj do odvety pôjdeme s cieľom zvíťaziť."

Nestor El Maestro, tréner Spartaka: "Slovan má nesporne silné mužstvo. V prvom polčase nebola hra podľa našich noriem, v druhom už áno, vieme byť bojovnejší. Myslím si, že remíza je spravodlivá. Všetko je otvorené, čaká nás odveta. Máme stále šancu postúpiť do finále. Ak by sa nám to podarilo, bola by to senzácia."