Keď obrancovia útočia: Križan do prvej trojky, Jonec do desiatky

Keď obrancovia útočia: Križan do prvej trojky, Jonec do desiatky

Vedúcu pozíciu v Hitparáde talentov si po druhom kole nadstavby udržal Martin Vantruba.

Premiérovo v dvojročnej histórii Hitparády talentov tvoria prvú trojku len defenzívni futbalisti. Dôležitý súboj o majstrovský titul medzi Spartakom Trnava a MŠK Žilina sa skončil bezgólovou remízou aj vďaka mladým oporám oboch mužstiev. Brankár aktuálneho lídra našej ligy Martin Vantruba je druhýkrát v rade jednotkou rebríčka, obranca úradujúceho šampióna Dávid Hancko si udržal druhú priečku. Z tretieho miesta vytlačil stredopoliara Trenčína Achrafa El Mahdiouiho stopér Nitry Richard Križan. Nováčik Fortuna ligy v nadstavbe opäť zbiera body predovšetkým zásluhou pevnej defenzívy, v úvodných dvoch dueloch neinkasoval ani raz a Križan si navyše do štatistík pripísal aj asistenciu na víťazný gól v stretnutí so Senicou.

Výborné piate miesto v rebríčku talentov patrí Brazílčanovi Ewertonovi, hoci jeho Zlatým Moravciam sa v tomto kalendárnom roku zatiaľ vôbec nedarí. Dvojica krídelníkov Trenčína Hilary Gong, Philip Azango si aj po prehre v Ružomberku udržala šiestu resp. deviatu pozíciu. Gonga mohla po zápase na Liptove aspoň čiastočne tešiť už jedenásta asistencia v tejto sezóne. V nabitej konkurencii medzi tretím a deviatym miestom Hitparády talentov, kde sú len minimálne bodové rozdiely, mierne klesli trnavský obranca Andrej Kadlec i žilinský útočník a hrdina súboja slovenskej dvadsaťjednotky v Albánsku Samuel Mráz. Do najlepšej desiatky sa po trojbodovom zápase s Trenčínom vrátil obranca Ružomberka Michal Jonec, ktorý do nej po prvý raz nazrel po záverečnom kole základnej časti Fortuna ligy.

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

  

Top 25 Hitparády talentov po 2. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy