Víťazný gól oslávenca, Šulla o podpichovačkách

Víťazný gól oslávenca, Šulla o podpichovačkách

Slovan zdolal Dunajskú Stredu prvýkrát od novembra 2016 a vystriedal ju na druhom mieste tabuľky našej ligy.

Belasých za víťazstvom nasmeroval v prvom polčase Dávid Holman, ktorý v páde usmernil do brány prihrávku od Ibrahima Rabia. „Nebolo to až také jednoduché, prihrávka bola trochu dlhá, sám som bol prekvapený, že som na ňu dosiahol. Mal som možno aj trochu šťastia, ale to k tomu patrí. Podstatné je, že sme získali tri body. Pre mňa to bol krásny darček k včerajším narodeninám,“ hovoril čerstvo 25-ročný maďarský futbalista.

Slovan sa otriasol po minulotýždňovej prehre v Žiline a opäť zabral naplno. Dunajskú Stredu zdolal prvýkrát v tejto sezóne. „Na súpera sme sa dobre pripravili, nepúšťali sme jeho hráčov do vyložených šancí. Boli sme futbalovejší, chalani na ťažkom teréne bojovali. Dali sme dva góly a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene,“ zhodnotil duel brankár Slovana Michal Šulla, ktorý si tretíkrát na jar udržal čisté konto. „Dvakrát sa za mnou triasla konštrukcia brány. Ťažšia situácia bola pri hlavičke spoluhráča Božikova, ktorá padala za mňa a odrazila sa od brvna. Sám Božikov potom loptu z bránkovej čiary upratal. Dopadlo to dobre.“

Na trávniku boli až štyria slovenskí reprezentanti, ktorí sa ihneď po zápase presúvali na zraz do Senca. Popri Šullovi aj kapitána Slovana Boris Sekulič a dvojica z Dunajskej Stredy Erik Pačinda a Ľubomír Šatka. „V tuneli pred zápasom sme sa o tom s chalanmi rozprávali. Je to taký paradox, že to práve takto vyšlo, že sme hrali proti sebe. Trochu sme sa podpichovali, ale to k tomu patrí. Myslím si, že je dobré, že sa v reprezentácii objavujú aj hráči z našej ligy. Pre mňa osobne bola pozvánka veľkým prekvapením, pretože som celú jeseň premaródoval. V Slovane som dostal šancu a som klubu vďačný. Verím, že Jánovi Kozákovi dokážem, že sa vo mne nezmýlil,“ zdôraznil Michal Šulla.