Jonecov premiérový gól ukončil trápenie

Jonecov premiérový gól ukončil trápenie

Ružomberčania po 536 minútach opäť skórovali vo Fortuna lige.

Dlhých šesť fortunaligových zápasov bez víťazstva a 536 minút bez streleného gólu majú futbalisti Ružomberka už za sebou. Trápenie Liptákov ukončil v 64. minúte duelu proti Trenčínu obranca Michal Jonec, ktorý premenil pokutový kop a vyrovnal ním na 1:1. „Ja by som to nepovažoval za zlomový gól, čo sa týka našej série, pretože sme medzitým hrali aj pohárový zápas v Poprade a tam sme vyhrali 2:0,” pripomenul Michal Jonec, ale následne si už užíval radosť z gólu aj víťazstva 2:1 po neskoršom góle Gala Andrezlyho. „Na penaltu sme boli určení dvaja, okrem mňa aj Róbert Gešnábel, no on už v tom čase na ihrisku nebol. Od začiatku som vedel, kam ju kopnem a som rád, že to vyšlo.”

Jonec strelil prvý gól vo Fortuna lige a je to tak pre neho jeden z najvýznamnejších momentov doterajšej kariéry. „Určite áno, predtým som skóroval v drese Košíc v druhej lige, toto je o niečom inom,” usmial sa 21-ročný obranca, podľa ktorého Ružomberok vyhral zaslúžene. „Prvý polčas nám príliš nevyšiel, ale po obrátke sme súpera už v podstate k ničomu nepustili a našu snahu sme dotiahli do konca. Veľmi nás to teší, zvlášť po doterajšom trápení, veď aj proti Nitre či Prešovu sme boli lepším tímom, ale body nám utekali.”

Omnoho horšie sa zápas hodnotil skúsenému trenčianskemu stopérovi Petrovi Kleščíkovi. „Doplatili sme na zbytočné individuálne chyby, veď súper nás dvakrát prehodil pri autovom vhadzovaní, z čoho pramenili góly,” priznal Peter Kleščík. Svoje hodnotenie zápasu rozvinul aj o analýzu kľúčových momentov: „Všetko to bolo o osobných súbojoch. Prehrávali sme ich drvivú väčšinu. Ružomberok stavia svoju hru na súbojoch a rýchlych krídlach, my sme boli oproti súperovi omnoho menej agresívni. Napokon sme na to aj doplatili...”