Prekvapený Pečovský chváli spoluhráčov, pre Spartak bod málo i dosť

Prekvapený Pečovský chváli spoluhráčov, pre Spartak bod málo i dosť

Žilina si bez vylúčeného Viktora Pečovského dokázala v Trnave udržať čisté konto a vydolovať bod za remízu 0:0.

Skúsený žilinský stredopoliar videl od rozhodcu Ivana Kružliaka červenú kartu v 52. minúte za zákrok na Yasina Pehlivana. „V prvom momente som si myslel, že rozhodca píska faul na mňa. Keď som videl v jeho rukách červenú kartu, zostal som prekvapený. Išiel som do sklzu a cítil som na sebe ruku protihráča. V páde som sa snažil stiahnuť nohy, nešiel som do toho zákerne. Ivan Kružliak mi povedal, že som vraj mal nohu vysoko,“ prezradil Viktor Pečovský.

On sám bol na jeseň 2016 terčom škaredého zákroku Zlatomoravčana Kostadinova, po ktorom pre žilinského kapitána nasledovala ročná pauza. „Súper mi zlomil nohu a nedostal vtedy ani žltú kartu. Nie som typ hráča, ktorý by chcel niekomu ublížiť. Žiaľ, futbal je niekedy aj takýto. Som rád, že chalani dokázali zabojovať aj za mňa a získať aspoň bod, hoci pred zápasom sme chceli všetky tri,“ doplnil 34-ročný stredopoliar.

Tréner obhajcu titulu Adrián Guľa priznal, že situácia z 52. minúty ovplyvnila žilinské plány. „Chystali sme sa zatlačiť súpera, cítil som, že môžeme Trnavu poraziť. Priznám sa, situáciu som nevidel. Nie je to alibi, bolo to ďaleko odo mňa. Musím si to pozrieť na videu. Ivan Kružliak je medzinárodný rozhodca, jeho rozhodnutie musíme rešpektovať,“ vyhlásil žilinský kouč.

Trnavčania nevyužili viac ako polhodinovú presilovku, bod sa im málil. „Na základe priebehu zápasu cítime, že sme mali na viac. Po dvoch prehrách so Žilinou v tejto sezóne sme tento tretí zápas odohrali takticky veľmi dobre. Musíme sa však na to pozrieť aj z toho pohľadu, že sme neprehrali a ak budeme zbierať bodíky takto ďalej, budeme každým týždňom bližšie k nášmu vytúženému cieľu,“ myslí si kapitán Trnavy Lukáš Greššák.