Vantruba v Trenčíne zabodoval dvakrát

Vantruba v Trenčíne zabodoval dvakrát

Martin Vantruba vystriedal absentujúceho Achrafa El Mahdiouiho na čele Hitparády talentov.

Trnavský brankár Martin Vantruba prežíva výborné obdobie. Spartaku pomáha držať sa s výrazným náskokom na prvej pozícii v tabuľke Fortuna ligy a vyslúžil si aj nomináciu do slovenskej reprezentácie do 21 rokov na marcové zápasy kvalifikácie ME s Albánskom. Dvadsaťročný gólman je navyše novým lídrom Hitparády talentov.

Vantruba v zápase prvého kola nadstavbovej časti našej ligy v Trenčíne dokonale využil kartový trest domáceho stredopoliara Achrafa El Mahdiouiho. V závere síce inkasoval jeden gól a prišiel tak o jedenástu nulu v tejto sezóne, spoľahlivým výkonom však vychytal Spartaku víťazstvo 2:1 a sebe posun z druhého na prvé miesto v rebríčku najlepších mladých futbalistov na našich trávnikoch. Holanďana v službách AS predstihol aj teraz už druhý Dávid Hancko, ktorý bol spoľahlivým článkom žilinskej defenzívy pri výhre 2:0 nad Slovanom.

Štvrtý zostal strelec úvodného gólu šošonov v nedeľňajšom šlágri Samuel Mráz pred autorom prihrávky na víťazný trnavský gól v Trenčíne Andrejom Kadlecom. Štyroch hráčov z prvej päťky Hitparády talentov tak s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme dnes o 15.00 v priamom súboji na Štadióne Antona Malatinského!

Pri sérii prehier Zlatých Moraviec sa nedarí zastaviť pokles v rebríčku Brazílčanovi Ewertonovi, ktorý sa zo šiestej priečky zosunul na ôsmu.  Po úvodnom kole nadstavby sa pred neho dostali krídelník Trenčína Hilary Gong i stopér Nitry Richard Križan. Nováčikom v top 10 je ďalší ofenzívny hráč AS Trenčín Philip Azango. Naopak, len týždeň potreboval na návrat do prvej desiatky Erik Jirka, ktorý pohotovým volejom nasmeroval Trnavu za troma bodmi pod hradom Matúša Čáka.

  

Top 25 Hitparády talentov po 1. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy