Veľká pocta – zhodujú sa reprezentační nováčikovia

Veľká pocta – zhodujú sa reprezentační nováčikovia

Trojica hráčov z Fortuna ligy o príjemných pocitoch po premiérovej nominácii do národného tímu.

Boris Sekulič získal vlani v auguste slovenské občianstvo a po siedmich mesiacoch sa teší z premiérovej pozvánky do našej reprezentácie. „Dozvedel som sa to pred utorkovým tréningom, veľmi ma to potešilo. Chalani boli okolo mňa, pogratulovali mi a tí starší, ktorí majú reprezentačné skúsenosti, si ma aj doberali. To k tomu patrí. Som veľmi šťastný,“ povedal 26-ročný obranca a kapitán Slovana.

Podľa reprezentačného trénera Jána Kozáka si nomináciu zaslúžil stabilnými výkonmi počas ostatných dvoch rokov. Dá mu priestor na pozícii pravého obrancu, na ktorej predtým skúšal Erika Saba či Norberta Gyömbéra. „O tom, že by som mohol byť nominovaný, sa hovorilo dlhšie, no snažil som sa to nevnímať a koncentrovať sa na svoje výkony v drese Slovana. Prišlo to teraz a ja som veľmi rád, že budem môcť byť v tíme so skvelými futbalistami, ktorí hrajú v európskych veľkokluboch. Je to pre mňa česť,“ zdôraznil Boris Sekulič.

V mužstve pozná iba minimum hráčov. „V podstate iba spoluhráča Michala Šullu, chalanov, proti ktorými hrávam vo Fortuna lige a Dudu s Pačindom zo spoločného pôsobenia v Košiciach. Je to akoby som prišiel do nového mužstva. Mojím cieľom bude dať zo seba všetko a ukázať, že moja nominácia nebola omyl.“

Prvýkrát sa vo výbere Jána Kozáka ukáže aj dvojica z Dunajskej Stredy – krídelník Erik Pačinda a obranca Ľubomír Šatka. „Bol to skvelý pocit, keď som uvidel nomináciu. Som rád, že tam som, ale teraz bude dôležité dokázať, že som tam právom. Budem sa snažiť. Som rád, že som v Dunajskej Strede a hrávam pravidelne. Aj to mi určite pomohlo,“ reagoval 22-ročný Ľubomír Šatka.

Erik Pačinda hráva v Dunajskej Strede na hrote útoku a darí sa mu. V doterajšom priebehu sezóny strelil 10 gólov. Ján Kozák ho však plánuje využiť na jeho tradičnom poste krídelníka. „Lepšie sa mi hrá skraja stredovej formácie, to je moja pozícia. Verím, že mi tréner dá šancu a ja mu to splatím dobrým výkonom. Nominácia ma potešila, je to fantastický pocit. Je iba na mne, aby som sa ukázal a aby som sa tam udržal čo najdlhšie,“ prízvukoval Erik Pačinda.