Na Albánsko aj s Vantrubom

Na Albánsko aj s Vantrubom

Oto Brunegraf oznámil nomináciu slovenskej dvadsaťjednotky na marcové kvalifikačné zápasy.

Už pod vedením trénera Ota Brunegrafa odohrá slovenská reprezentácia do 21 rokov najbližšie dva marcové kvalifikačné zápasy ME 2019 proti Albánsku. Slováci najprv 23. marca budú čeliť súperovi v Tirane, o štyri dni 27. marca ho privítajú v Žiline.

Naši mladíci sú v 2. kvalifikačnej skupine až štvrtí. Na konte majú po piatich dueloch dve výhry a dve prehry so Španielskom aj domácu s Islandom. Ak chcú pomýšľať aspoň na baráž, už si nemôžu dovoliť zaváhať.

Oto Brunegraf, ktorý v utorok na tlačovej konferencii predstavil 23-člennú nomináciu, bude plniť úlohy hlavného trénera po Pavlovi Hapalovi. Český kouč, ktorý so SR 21 postúpil a úspešne účinkoval na ME v Poľsku minulý rok, už trénuje pražskú Spartu. "Zmena bola rýchla a nečakaná. To však prináša futbalový život a treba sa tomu postaviť čelom," zareagoval na odchod dlhoročného trénerského súputníka 45-ročný kouč. Zloženie výberu ešte konzultoval s Hapalom, konečná verzia však bola už na ňom: "Viac-menej v hrubých rysoch sme mali nomináciu vykomunikovanú, potom tam pár otáznikov zostalo v mojej réžii," dodal Oto Brunegraf. Nateraz sa odmietol baviť, či by nasledovala Hapalove kroky na Letnú: "Toto by som riešil až po týchto dvoch zápasoch. Sme pred pozitívnym zlomom, čaká nás ešte päť zápasov. My ich musíme zvládnuť všetky, ak chceme postúpiť z druhého miesta. Takže toto odložíme na neskôr a uvidíme."

Slovákom vypadli pre zranenia z výberu viacerí dôležití hráč ako László Bénes, Lukáš Čmelík, Miroslav Káčer či Dominik Kružliak. "Hlavne čo sa týka Kružliaka, ten má najväčšie zranenie, určite bude chýbať. Ani Čmelíkovi to momentálne nevychádza podľa predstáv, bol chorý aj zranený. S Bénesom to vyzeralo optimisticky, ale prišlo ďalšie zranenie, v tomto prípade svalové. Aj od nás by to bolo neseriózne, ak by sme ho tlačili. Nechceme nič riskovať a počkáme, až keď bude v klube hrávať," objasnil situáciu Brunegraf, ktorému sa po zranení vrátil do mužstva Lukáš Haraslín. "Mám pocit, že je teraz ako pes, ktorého pustili z obojka. Má strašnú chuť hrať. Aj v klube ho musia v tomto smere držať skrátka. Určite s ním budeme môcť počítať v niektorom z týchto dvoch zápasov," informoval Oto Brunegraf.

  

Nominácia SR "21" na kvalifikačné zápasy ME 2019 s Albánskom

brankári: Adam Jakubech (OSC Lille), Marek Rodák (Rotherham United), Martin Vantruba (Spartak Trnava)

obrancovia: Juraj Chvátal, Dávid Hancko (obaja MŠK Žilina), Denis Vavro (FC Kodaň), Martin Šulek (AS Trenčín), Andrej Kadlec (Spartak Trnava), Richard Križan (FC Nitra), Michal Sipľak (Cracovia Krakov), Atila Varga (U.S. Arezzo)

stredopoliari: Christián Herc (DAC Dunajská Streda), René Kotrík (FC Nitra), Jakub Hromada (Slavia Praha), Milan Dimun (Cracovia Krakov), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Filip Lesniak (Aalborg BK), Erik Jirka (Spartak Trnava), Jozef Urblík (Vysočina Jihlava)

útočníci: Samuel Mráz, Filip Balaj (obaja MŠK Žilina), Roland Černák (DAC Dunajská Streda)

  

náhradníci:  Dávid Šipoš, Matúš Kuník, Andrej Fábry (všetci FC Nitra), Kristián Vallo, Miroslav Káčer, Róbert Polievka (všetci MŠK Žilina), Dalibor Takáč, Šimon Kupec (obaja MFK Ružomberok), Milan Kvocera (AS Trenčín), Lukáš Čmelík (DAC Dunajská Streda), Matej Oravec (Spartak Trnava), Jakub Grič (Sandecja Nowy Sacz), Šimon Štefanec (Hellas Verona)