Obdobie futbalovej i súkromnej zmeny

Obdobie futbalovej i súkromnej zmeny

Obranca Slovana Milan Rundič o prehre v Žiline, o presune na ľavý kraj defenzívy aj o príjemných otcovským povinnostiach.

Pred dvomi týždňami zvíťazil Slovan nad Žilinou jednoznačne 6:0, v prvom kole nadstavby ste proti rovnakému súperovi nedokázali skórovať a prehrali ste 0:2. V čom vidíte najväčší rozdiel medzi týmito dvomi zápasmi?
Jednoznačne v efektivite. Mali sme šance, ktoré sme na rozdiel od prvého tohtoročného duelu proti Žiline nepremenili. Dostali sme gól v závere prvého polčasu a po prestávke sme súpera zatlačili. Lenže skórovať sme nedokázali a Žilinčanov sme chybou dostali na koňa. Bolo to aj o šťastí. Pred dvomi týždňami sa k nám priklonilo, do súperovej brány nám padlo prakticky všetko. Tento raz sa lopta odrážala od hráčov, od brankára i od žrde von. Sme smutní, že sme tento zápas nezvládli.

Slovan prehral vo Fortuna lige prvýkrát od začiatku novembra. Čo to môže spraviť s mužstvom?
Verím, že nič. Musíme na tento zápas zabudnúť a poctivo sa pripraviť na ďalšie. Do konca súťaže zostáva deväť duelov, chceme ich zvládnuť a potom uvidíme, na aké umiestnenie to bude stačiť. Pred jarou sme si zadefinovali svoje interné ciele a tie chceme splniť.

Na vedúcu Trnavu strácate po prehre v Žiline už 12 bodov. Je to už nedostihnuteľné manko?
Nepozeráme sa na tabuľku, nerobili sme to ani doteraz. Musíme sa koncentrovať iba na naše výkony na ihrisku. Nič nemáme vo svojich rukách, takže musíme ísť od zápasu k zápasu a pokúsiť sa všetky zvládnuť.

Najbližšie vás čaká štvrťfinálové stretnutie Slovnaft Cupu s Liptovským Mikulášom. Ako sa pripraviť na súpera z nižšej súťaže?
Jednoznačne poctivo a zodpovedne. Nebude to jednoduchý zápas, súpera nesmieme podceniť. Naším cieľom je obhajoba trofeje a za tým pôjdeme v každom zápase. Je to pre nás výzva.

Ste ortodoxný stopér, no na jar sa objavujete na pozícii ľavého obrancu. Ako ste prijali túto zmenu?
Na ľavom kraji obrany som hrával v mládežníckych kategóriách a dva či tri zápasy som tam odohral aj za Trenčín. Aj na tomto poste sa cítim dobre. Snažím sa plniť pokyny trénera na sto percent. Nabehám sa trochu viac ako na pozícii stopéra, ale v Turecku sme sa veľmi dobre kondične pripravili, takže to nie je problém.

Počas sústredenia v Turecku sa vám narodila dcérka. Ako sa vám zmenil mimofutbalový život po tejto peknej udalosti?
Chodím skôr spať a ráno skôr vstávam, haha. Malá nás občas budí v noci, niekedy vstanem ja, niekedy manželka. Pomáhame si. Po futbalových povinnostiach sa ponáhľam domov, aby som bol čo najviac s nimi. Je to príjemný relax a príjemné povinnosti.