Neubránili len holandských žolíkov

Neubránili len holandských žolíkov

Trenčania sa výrazne priblížili k nadstavbe o titul, Prešovčania neskórovali ani v druhom zápase jarnej časti Fortuna ligy.

Dlhých sedemdesiatpäť minút odolávala obrana Prešova ofenzívnym lavínam trenčianskeho AS. Zlomil ju však gól Philippa van Arnhema, ktorý bol na ihrisku iba minútu. Na konečných 2:0 zvýšil vzápätí ďalší striedajúci hráč Joey Sleegers. „Náš tréner nás v príprave na zápas smeroval k tomu, aby sme brzdili hru už aj na polovici ihriska a nepúšťali Trenčanov do brejkov a šancí, ktoré vedia premieňať. Až do záverečnej fázy zápasu sa nám to darilo, dobre sme vykrývali priestory a kraje ihriska, kde je súper silný,“ povedal hosťujúci Martin Dupkala, ktorý už nebol na ihrisku, keď Prešov dvakrát inkasoval. „Škoda, že sme tlak súpera napokon nezvládli, dovtedy totiž podľa mňa nemal nejakú vyloženú šancu.“

Hráči Tatrana Prešov neskórovali ani v druhom jarnom stretnutí a pokračujú tak v ofenzívnom trápení z jesennej časti Fortuna ligy. „Vedeli sme, že prvé tri zápasy, v ktorých máme aj súperov z hornej šestky, budú náročné. Teraz na nás čaká Ružomberok, ktorému ide o veľa. Veríme však, že sa čo najskôr chytíme a splníme náš jediný cieľ, ktorým je záchrana,“ dodal Martin Dupkala.

Naopak, Trenčania hodnotili zápas s úsmevmi na tvárach, miestenku v hornej šestke Fortuna ligy majú už takmer istú, hoci k definitíve ešte potrebujú pomoc Ružomberka proti Nitre alebo vlastný úspech so Zlatými Moravcami. „Všetci sme presvedčení, že zápas s ViOnom zvládneme a nebudeme sa spoliehať na pomoc od iných,“ skonštatoval obranca AS Trenčín Peter Kleščík. Proti Prešovu síce jeho tím zvíťazil, od ideálu mal však herný prejav domácich predsa len ďaleko. „Dlho sa nám nedarilo zlomiť súpera, bolo to z našej strany trochu pomalšie. Nešli sme do extrémneho rizika v ofenzíve a Prešovčania sa tak stíhali presúvať. Napokon sme uspeli a to je najdôležitejšie,“ myslí si kapitán AS.