Pačinda: Cieľ je splnený, no nesmieme poľaviť

Pačinda: Cieľ je splnený, no nesmieme poľaviť

Erik Pačinda strelil v úvodnom jarnom kole gól do siete Senice, ale zápas pre červenú kartu nedohral.

Dunajskostredčania zvládli vstup do jari a v Senici vybojovali dôležité víťazstvo 2:0. Rozhodli o ňom až v druhom polčase. „Zápas bol náročný. O Senici sme nemali veľa informácií, nevedeli sme, čo máme čakať. Snažili sme sa len hrať si svoju hru a čakať na šance. V prvom polčase sme mali dve či tri, no chýbal nám pokoj v zakončení. Tréner nás počas prestávky nabádal, aby sme na ťažkom teréne čo najviac strieľali. Práve to nám prinieslo góly,“ zhodnotil duel Erik Pačinda.

Najlepší strelec DAC sa presadil v 70. minúte, keď upravil na konečných 2:0 dorážkou Kalmárovej strely. „Bol som v správnom čase na správnom mieste – tam, kde útočník má byť. Lopta sa odrazila od žrde a už nebolo ťažké doťuknúť ju do brány,“ opísal svoj deviaty gól v tejto fortunaligovej sezóne 28-ročný ofenzívny futbalista.

Po odchode Rangela Jangu a Jakuba Mareša cíti Erik Pačinda šancu zabojovať o korunu kráľa strelcov. Na lídra Jangu stráca päť gólov. „Šanca žije, keďže obaja najlepší strelci prestúpili do zahraničia. Bol by som rád, keby sa mi to podarilo. Je to taký môj sen. Ak by to však nevyšlo, ale naše mužstvo postúpi do pohárovej Európy, aj tak budem spokojný. Nie som klasický hrotový útočník, no pri systéme 4-3-3 sa tam cítim dobre,“ povedal odchovanec košického futbalu.

V nasledujúcom kole si však strelecké konto určite nevylepší, keďže osem minút po góle do siete Senice videl po druhom žltom napomenutí červenú kartu. „Prvá žltá karta bola oprávnená, s druhou však nesúhlasím. Aj rozhodca Horvát najskôr nechal hru pokračovať, až na podnet štvrtého arbitra Marhefku ma vylúčil. Žiaľ, v ďalšom kole nebudem môcť tímu pomôcť,“ smúti Erik Pačinda.

Dunajská Streda sa po víťazstve v Senici bodovo dotiahla na tretí Slovan a dve kolá pred koncom základnej časti má šesťbodový náskok pred siedmou Nitrou. Postup do skupiny, ktorá bude bojovať o titul, jej už nemôže ujsť, keďže Nitrania hrajú v sobotu v Ružomberku, takže minimálne jeden z nich už nebude môcť DAC predstihnúť. „Prvý cieľ sme takpovediac splnili, no chceme zabojovať o pohárovú Európu, preto nesmieme poľaviť. Taktiež sme v hre aj v Slovnaft Cupe. Jar bude náročná, no veľmi zaujímavá,“ dodal Erik Pačinda.