Šemrinec napravil chybu

Šemrinec napravil chybu

Igor Šemrinec bol dôležitou postavou zápasu, v ktorom Trenčín remizoval s Nitrou 1:1.

Trenčiansky brankár v 36. minúte urobil chybu, keď váhal s rozohrávkou a následne trafil iba Reného Kotríka, od ktorého sa lopta odrazila do brány. „Chcel som to hrať na dva dotyky a cieleným nákopom na jedného zo spoluhráčov, ale bolo to úplne zbytočné na takomto ťažkom teréne. Mal som to riešiť jednoducho – odkopnúť loptu a bolo by jedno, kde by skončila,“ opísal situáciu Igor Šemrinec.

Gól musel potvrdiť bránkový rozhodca, keďže nebolo jasné, či lopta bola celým objemom za čiarou. „Nevidel som, či bola alebo nie, ale skočila dosť vysoko. V bráne je umelá tráva, takže som si myslel, že je to gól, pretože na takomto bahnistom teréne by sa neodrazila do takej výšky,“ tvrdil 30-ročný brankár.

Svoje zaváhanie Igor Šemrinec napravil, keď po zmene strán chytil Tomášovi Kóňovi pokutový kop. „Včera na tréningu na mňa chalani kopali sedemnásť penált a nechytil som ani jednu. Ani som si len nesiahol na loptu. V dôležitom zápase proti Nitre sa mi to podarilo a som rád, pretože aspoň niečím som pomohol mužstvu, aby sme neprehrali,“ vydýchol si.

Remíza 1:1 znamená, že Trenčín udržal Nitru za sebou, tímy bojujúce o 6. miesto fortunaligovej tabuľky naďalej delí jediný bod. „Sme spokojní s tým, že sme nepustili súpera pred seba, no na druhej strane sme stratili dva body v porovnaní so súpermi, s ktorými chceme bojovať o Európsku ligu. Takže dá sa na to pozerať z dvoch pohľadov,“ dodal Igor Šemrinec.