Cifranič: Verím, že Jangu nahradíme

Cifranič: Verím, že Jangu nahradíme

Trenčianskeho trénera zápasy so silnými súpermi v Turecku herne uspokojili napriek prehrám.

Na lavičke AS Trenčín bude od jarnej časti Fortuna ligy ako hlavný tréner Vladimír Cifranič. Kým doteraz tvoril tandem s Romanom Marčokom, po prijatí na štúdium najvyššej trénerskej licencie už môže zastávať post hlavného kouča. „Samozrejme, počas skúšok mi nebolo všetko jedno, keďže som nevedel, čo očakávať. Písomný test mal tridsať otázok, potom nasledovala ústna skúška. Vytiahol som si prijateľnú tému – skupinový tréning ofenzívnych hráčov, no a uspel som,” usmial sa Vladimír Cifranič.

Spolu s ním robili skúšky aj Norbert Guľa, Marek Mintál, Balázs Borbély či Albert Rusnák. Hlavným trénerom fortunaligového klubu je spomedzi nich zatiaľ iba Cifranič. „Veľa sa toho zasa na mojej práci nezmení. Roman Marčok sa presunul k mládeži, ja si rozdelím kompetencie s Jurajom Ančicom a Gideonom van der Weem,” prezradil bývalý obranca. „Pred tréningom sa vždy dohodneme, kto bude mať čo na starosti. Pozápasové analýzy robím väčšinou ja, štatistikám sa zasa venuje Gideon.”

Trenčania sú už doma z tureckého sústredenia. Svoje zápasy síce prehrali, no herne nesklamali. „Naším problémom boli individuálne chyby, ktoré nás zrážali na kolená a z toho rezultovali prehry. Hajduku Split sme boli vyrovnaným súperom, Dinamo Moskva sme dokonca herne prevýšili, obom týmto známym klubom sme však napokon podľahli,” povzdychol si Vladimír Cifranič, na ktorého čaká neľahká úloha nájsť kanoniera po odchode Rangela Jangu. „Vieme, koho tu máme a našim chlapcom veríme. Či už Mance alebo Čatakovič majú kvality, a hoci Jangov strelecký potenciál je obrovský, môžeme ho nahradiť. Je mi však jedno, či to budú práve menovaní alebo niekto úplne iný, podstatné je, aby nám Jangove góly nechýbali,” dodal trenčiansky tréner.