Yilmaz v Turecku pomáha spoluhráčom

Yilmaz v Turecku pomáha spoluhráčom

Útočník Kubilay Yilmaz je v krajine polmesiaca futbalistom aj tlmočníkom.

Sústredenie futbalistov trnavského Spartaka v ďalekom Turecku sa pomaly blíži ku koncu. Okrem kvalitnej zápasovej praxe v krajine polmesiaca utužujú hráči fortunaligového lídra aj kolektív, ktorý je jedným z hlavných faktorov ich jesenného úspechu a doterajšieho prvého miesta v tabuľke. Azda najviac potrebný je aktuálne z pohľadu spoluhráčov útočník Kubilay Yilmaz. „Veru, som tu prakticky doma a spoluhráčom rád pomáham s čímkoľvek, čomu nerozumejú,” usmial sa Rakúšan s tureckými koreňmi, na ktorého pomoc sa však legionári Spartaka spoliehajú aj priamo na Slovensku. „Marvin Egho alebo Yasin Pehlivan ešte neovládajú slovenčinu dostatočne dobre a aj preto im napríklad objednávam jedlo.”

V Turecku našli Trnavčania ideálne prostredie na zimné sústredenie. „Naozaj nám tu nič nechýba, máme skvelé zázemie, výborné podmienky a okrem ojedinelého ranného vetra je super aj počasie,” zhodnotil dojmy zo sústredenia Yilmaz, ktorý pri prehre s ukrajinskou Poltavou (1:2) odohral druhý polčas. „Nebol to zlý zápas, mali sme veľa šancí a pokojne sme mohli aj vyhrať. Výsledky však budú podstatné až vo februári.”

Ďalší zápas už v trnavskom drese neodohrá srbský obranca Slavko Lukič, ktorý prestúpil do uzbeckého FC Nasah Qarshi. Práve tomuto mužstvu "bílí andeli" v pondelok dopoludnia podľahli 2:3. Do tímu Spartaka však pribudla nová posila, ofenzívny univerzál Reagy Ofosu. Dvadsaťšesťročný odchovanec nemeckého Hamburgu naposledy pôsobil v chorvátskej lige.