Víťazná konfrontácia s materským klubom

Víťazná konfrontácia s materským klubom

Žilinčania v príprave zdolali Baník Ostrava 2:0.

Po nevýraznom výkone a bezgólovej remíze s druholigovým Pohroním sa v ďalšom prípravnom zápase futbalisti Žiliny už radovali z víťazstva. Zverenci trénera Adriána Guľu si po góloch Mráza a Diaza poradili s Baníkom Ostrava 2:0. „Teší ma, že som strelil prvý gól v príprave. Padol veľmi skoro a dosť nám tým uľahčil zápas, aj keď sa nám v úvode herne nedarilo. Postupom času sme však začali kontrolovať hru a rozhodne sme mali z ďalších šancí pridať viac gólov,” poznamenal útočník a strelec prvého gólu Samuel Mráz.

Výbornému zápasu pomohol aktívny výkon oboch tímov. „Často nastupujeme proti súperom, ktorí sú proti nám stiahnutí do defenzívy. Baník však hral futbal, a to si ceníme. V skúšobnom období na sebe pracujeme po všetkých stránkach a tento zápas nám v mnohom pomohol,” dodal Samuel Mráz.

Duel proti svojmu materskému klubu odohral obranca Filip Kaša. „V Ostrave bývam a v Baníku som hral odmalička, mám preto k nemu obrovský rešpekt. Súper to bol kvalitný, s posilneným kádrom, ale my sme si víťazstvo postrážili vďaka dobrej hre a dominancii s loptou na nohách. Myslím si, že sme mohli vyhrať aj vyšším rozdielom,” zhodnotil zápas český stopér žilinského tímu.