Má šancu byť jednotkou?

Má šancu byť jednotkou?

Tréner brankárov AS Trenčín Marek Dobiáš o Adriánovi Chovanovi i jeho možnom hosťovaní v Senici.

Ako sa pracuje s Adriánom Chovanom?
Je to mladý ambiciózny brankár, ktorý chce na sebe pracovať. Tým je potom práca s ním jednoduchšia. Samozrejme, má aj nedostatky, ktoré sa snažíme odstraňovať. Verím, že pokiaľ bude na sebe tvrdo makať, vyrastie z neho výborný brankár.

Generálny manažér klubu Róber Rybníček povedal, že do zimnej prípravy naskočil diametrálne odlišný Adrián Chovan ako ten, ktorý končil jesennú časť. V čom ste spozorovali najväčšiu zmenu?
Zdá sa, ako keby začal opäť cítiť motiváciu zabojovať o post jednotky. Štartuje prípravné obdobie a šancu v zápasoch určite dostane. Je iba na ňom, ako sa jej chytí. Nikde nie je napísané, že jarnú časť Fortuna ligy nemôže začať na poste brankárskej jednotky on.

Po európskom šampionáte hráčov do 21 rokov, na ktorom bol veľkou oporou slovenského tímu, dostal v úvode sezóny dôveru aj v Trenčíne. Odchytal duely predkôl Európskej ligy i šesť zápasov vo Fortuna lige. Po trénerskej zmene však už šancu nedostal. Prečo?
Výsledky mužstva v úvode sezóny neboli presvedčivé a jedným z dôvodov bolo možno aj to, že výkony brankárov neboli solídne. Tréner Cifranič sa rozhodol pre Igora Šemrinca a situácia sa zastabilizovala. Do konca jesene nebol dôvod niečo meniť na tomto poste. Ako som však už povedal, teraz je tu nová výzva pre oboch. Pre Igora Šemrinca potvrdiť post jednotky z jesene, pre Aďa Chovana zase ukázať, že miesto medzi žrďami si zaslúži on.

Čo je pre mladého brankára lepšie – zabojovať o post jednotky v Trenčíne, alebo pravidelne chytať v Senici, ktorá bude hrať o záchranu?
Pre mladého brankára je najdôležitejšie, aby chytával. Myslím si však, že šancu má aj v Trenčíne. Ak to potvrdí v prípravných zápasoch a jeho výkony v nich budú výborné, tak má na to, aby bol jednotkou AS Trenčín.

 

ČO NA TO CHOVAN?

Na majstrovstvách Európy dvadsaťjednotiek zažiaril napriek tomu, že predtým na jar neodchytal vo Fortuna lige v drese AS ani jediný zápas. Celkovo má v našej lige na konte iba 14 duelov. Vo veku 22 rokov potrebuje predovšetkým zápasovú prax.

„Teší ma záujem Senice, no nič viac o mojom prípadnom hosťovaní na Záhorí neviem. Chcel by som chytať a ak by sa takáto možnosť naskytla a Trenčín by s tým súhlasil, určite by som bol za. V úvode sezóny sa mi nedarilo. Mužstvo prehralo viacero zápasov za sebou a prišlo vyústenie. Rozhodnutie trénerov som rešpektoval. Snažím sa však na každom tréningu pracovať na sto percent a verím, že moja pozícia sa zmení,“ povedal Adrián Chovan.