Hancko medzi najlepšími v Európe: Škriniar ako vzor

Hancko medzi najlepšími v Európe: Škriniar ako vzor

UEFA zaradila Dávida Hancka medzi najväčšie talenty Európy.

Obrovská pocta od Európskej futbalovej únie (UEFA) sa dostala obrancovi Žiliny Dávidovi Hanckovi. Šikovný stopér, ktorý je schopný hrať aj na kraji obrany, sa ocitol vo výbere TOP 50 talentov Európy, ktoré sa oplatí sledovať v kalendárnom roku 2018. Aby toho nebolo málo, popri Hanckovi sa medzi elitu dostal aj ďalší Slovák Milan Škriniar.

„Prišlo mi obrovské množstvo gratulácií a za všetky som veľmi vďačný. Už pred prípravným zápasom s Pohroním som si vravel, že svojím výkonom musím dokázať oprávnenosť tejto nominácie,“ usmieval sa Dávid Hancko. Milan Škriniar je už dlhšie jeho veľkým vzorom. „Poznáme sa odkedy som ako mladý hráč prišiel do Žiliny. V mnohom mi pomáhal, bývali sme pod jednou strechou v akadémii a kedykoľvek som ho napríklad požiadal ísť si zakopať penalty, nemal problém. Rád na to spomínam a rád som ho sledoval aj v áčku, kde ukazoval svoje kvality. Ani po chybách sa nezlomil a každým dňom sa zlepšoval. Kiežby sa podobný kariérny prestup podaril aj mne,“ narážal Hancko na Škriniarovo pôsobenie v talianskej Serii A.

Hoci 22-ročný obranca fandí FC Liverpool, rád by si zahral v ktorejkoľvek elitnej súťaži Európy. „Liverpoolu držím palce od pamätného finále Ligy majstrov v roku 2005, keď otáčal z polčasových 0:3. Potom, keď tam prestúpil Martin Škrtel, ešte viac som sa na LFC zameral a dodnes je to môj obľúbený klub. Nesnívam však iba o Anglicku, túžim si zahrať v top lige a je jedno, ktorá z nich to bude,“ dodal Dávid Hancko.