Kružliakova dvojnásobná smola

Kružliakova dvojnásobná smola

Dominik Kružliak je po operácii zraneného kolena, ešte ho však neminie ďalší zákrok.

Na prvom tréningu Ružomberka v novom roku si Dominik Kružliak privodil zranenie, ktoré ho na dlhý čas vyradí z hry. „Mali sme hru na umelej tráve. Nebolo to ani v súboji, spôsobil som si to sám. Išiel som sa otočiť a celou váhou som sa zaprel o koleno, ktoré mi zostalo na zemi. Ihneď po tréningu som absolvoval magnetickú rezonanciu. Tá odhalila poškodený meniskus. Následne v stredu som sa podrobil artroskopii kolena,“ ozrejmil ružomberský stopér.

Tým sa však jeho patálie neskončili. „Zobudil som sa po artroskopii a lekár mi povedal, že počas zákroku videl, že mám tiež pretrhnutý krížny väz. To znamená, že musím ísť na ďalšiu operáciu. Najskôr sa mi však musí zahojiť toto. Musím teraz posilňovať svaly okolo kolena, aby som ich mal čo najpevnejšie a o dva či tri týždne pôjdem po skalpel opäť.“

Odhadovaná dĺžka rekonvalescencie je šesť mesiacov. „Prvý mesiac budem musieť určite iba ležať. Potom začnem sval pomaly zaťažovať a cvičiť. Bude to ťažké, roky som naučený na určitý tréningový a zápasový režim a teraz zrazu nebudem môcť robiť takmer nič. Dúfam však, že s pomocou rodiny a priateľky to zvládnem. Oni sú moja psychická podpora,“ verí kapitán Liptákov.

Dvadsaťjedenročný mladík je už štvrtý rok oporou zadných radov Ružomberka. V aktuálnej sezóne nechýbal na jeseň na trávniku ani jedinú minútu. Navyše, na stopéra bol aj mimoriadne produktívny. V 19 zápasoch dal päť gólov a je druhý najlepší strelec tímu. Je členom reprezentácie Slovenska do 21 rokov a má ideálny vek na posun v kariére. Aj preto ho takáto stopka veľmi mrzí. „Zatiaľ sa mi zranenia vyhýbali. Pred polrokom som mal problémy s ramenom, tie ma vyradili zhruba na tri týždne. Toto bude moja najdlhšia pauza, no snažím sa myslieť pozitívne. Verím, že sa vrátim ešte silnejší,“ zaželal si.

Chýbať bude nielen trénerovi Ružomberka Norbertovi Hrnčárovi, ale aj koučovi reprezentačnej „dvadsaťjednotky“ Pavlovi Hapalovi. „Tréner Hrnčár bol z môjho zranenia veľmi nešťastný, ale snažil sa povzbudiť ma. Volal som tiež s Otom Brunegrafom, asistentom Pavla Hapala. Ten mi tiež poprial, aby som sa dal čo najskôr dokopy a aby som bol silný,“ uzavrel Dominik Kružliak.