Slovanisti odcestovali do Turecka bez Kubíka

Slovanisti odcestovali do Turecka bez Kubíka

Futbalisti Slovana strávia najbližších 25 dní v Beleku.

Zimná príprava futbalistov ŠK Slovan Bratislava pokračuje kondično-herným sústredením v tureckom Beleku. Fortunaligista strávi v tréningovom rezorte pri brehu Stredozemného mora 25 dní, počas ktorých odohrá šesť prípravných zápasov.

"Belasí" sa budú pripravovať na rovnakom mieste ako pred rokom. V Beleku budú mať k dispozícii kvalitné tréningové plochy s prírodnou trávou, posilňovňu, bazén aj dostatok možností na regeneráciu. "Do Turecka cestujeme s cieľom zodpovedne sa pripraviť na jarnú časť sezóny. Čaká nás tam kvalita v podobe tréningových plôch či súperov v prípravných dueloch. Budeme pracovať na systémových veciach v našej hre, na kondičnej stránke a takisto sa pokúsime čo najlepšie odohrať prípravné zápasy proti atraktívnym súperom," povedal pred odletom na sústredenie pre klubovú stránku tréner Martin Ševela.

Slovanisti začali prípravu 9. januára a od utorka trénujú dvojfázovo. "Budeme v tom pokračovať aj v Turecku. Počas najbližšieho týždňa čaká hráčov kombinácia herných cvičení, vytrvalostných behov i tréningov v posilňovni," priblížil Ševela tréningový program v najbližších dňoch.

S tímom cestovalo aj kvarteto nových posíl – Michal Šulla, Arťom Suchockij, Andraž Šporar a Ricky van Haaren. Do Beleku odletel aj brankár Martin Trnovský, ktorý len v piatok podpísal profesionálnu zmluvu. Ďalší mladý brankár Frederik Valach sa k tímu pripojí priamo v Turecku, pretože sa až piatok vracia zo zrazu slovenskej reprezentácie do 20 rokov.

Na sústredenie necestoval František Kubík, ktorý sa bude zatiaľ pripravovať s juniorkou. Ofenzívny stredopoliar dostal od klubu povolenie hľadať si nový angažmán. V kádri A-mužstva už nie je obranca Samuel Antálek, ktorý sa taktiež bude pripravovať s "béčkom". S tímom necestoval ani Uroš Damnjanovič, ten sa v Srbsku zotavuje zo zlomeniny kostičky na nohe. Doma tiež zostali Juraj Kotula a Marek Rigo, ktorí budú na jar hosťovať v Zlatých Moravciach.

Osemnásťročný brankár Tomáš Rybár, ktorý na jeseň trénoval s A-mužstvom a vekovo ešte spadá do dorasteneckej kategórie, sa bude na jarnú časť pripravovať so starším dorastom Slovana. Práve za tento tím na jeseň odchytal aj niekoľko súťažných duelov.

  

Káder Slovana na sústredení v Turecku:

brankári: Dominik Greif, Michal Šulla, Martin Trnovský, Frederik Valach

obrancovia: Vasil Božikov, Erik Čikoš, Diamantis Chouchoumis, Adam Laczkó, Milan Rundič, Kornel Saláta, Boris Sekulič, Arťom Suchockij

stredopoliari: Lukáš Droppa, Ricky van Haaren, Dávid Holman, Joeri de Kamps, Filip Oršula, Ibrahim Rabiu, Vukan Savičevič, Mitchell Schet

útočníci: Aleksandar Čavrič, Filip Hološko, Jakub Mareš, Andraž Šporar, Róbert Vittek

  

Program sústredenia v Beleku:
12. január: odlet výpravy do Turecka
20. január: Slovan – Krídla Sovietov Samara (Rusko)
24. január: Slovan – Olimpik Doneck (Ukrajina)
27. január: Slovan – Vojvodina Novi Sad (Srbsko)
31. január: Slovan – Újpest FC (Maďarsko)
4. február: Slovan – Zenit Petrohrad (Rusko)
6. február: Slovan – Veres Rivne (Ukrajina)
7. február: odlet výpravy z Turecka