Dobrotka prijal novú výzvu

Dobrotka prijal novú výzvu

Martin Dobrotka prestupuje zo Zlatých Moraviec do poľského klubu Stal Mielec.

Vo ViOne mal zmluvu iba do zimy, a hoci mal ponuku na jej predĺženie, rozhodol sa pre zahraničie. „Poľský klub ma kontaktoval, vybral si ma sám tréner. Dlho som uvažoval, pretože som mal možnosť zostať v Zlatých Moravciach, kde som sa cítil dobre, a taktiež som mal ponuku z iného fortunaligového klubu. Pre Poľsko som sa napokon rozhodol preto, že som chcel skúsiť niečo nové,“ prezradil skúsený obranca.

Do Poľska smerujú kroky mnohých našich futbalistov, slovenského spoluhráča však Dobrotka mať nebude. „Budem tam sám vojak v poli,“ vtipkoval. „Strávil som tam dva dni, potom som sa vrátil domov vybaviť si osobné veci. Videl som štadión, zázemie, aj som si s mužstvom zatrénoval. Prvé pocity sú pozitívne. Vyzerá to tak, že to tam funguje na veľmi dobrej úrovni. Všetko ostatné ukáže až čas.“

Stal Mielec je v druhej poľskej lige na piatom mieste, na lídra stráca štyri body. „Ambíciou klubu je postup do Ekstraklasy. Uvidíme, či sa nám to podarí alebo nie. Zmluvu som podpísal do konca sezóny s opciou na ďalší rok. Sám neviem, čo mám od nového pôsobiska očakávať. Nechám sa prekvapiť. Mojím osobným cieľom je odohrať čo najviac zápasov a mať z futbalu radosť,“ vyhlásil Martin Dobrotka.

Zlatým Moravciam je vďačný za možnosť nosiť ich dres. „Cítil som sa tam veľmi dobre, bola tam výborná partia. Myslím si, že sme uhrali dosť bodov, takže aj v klube je spokojnosť, stále je v hre o hornú šestku. Budem Zlatým Moravciam držať palce, aby pokračovali aspoň tak ako doteraz,“ dodal čoskoro 33-ročný stopér.

Martin Dobrotka v minulosti hral napríklad za Slovan Bratislava, Skalicu, Baník Sokolov, Slaviu Praha či České Budějovice. V prvej časti aktuálneho ročníka Fortuna ligy si v 14 zápasoch za ViOn pripísal dve gólové prihrávky, tri žlté a jednu červenú kartu. Pred začiatkom zimnej prípravy odišiel z kádra trénera Juraja Jarábka aj krajný obranca Timotej Záhumenský, ktorý prestúpil v rámci našej ligy do Dunajskej Stredy.