Mladý Poliak skúsi pomôcť ofenzíve Zemplína

Mladý Poliak skúsi pomôcť ofenzíve Zemplína

Michalovčania získali na hosťovanie útočníka Dawida Kurminowského z Lechu Poznaň.

MFK Zemplín Michalovce hlási prvú zimnú posilu. Do kádra "žlto-modrých" na jarnú časť Fortuna ligy 2017/2018 pribudol poľský útočník Dawid Kurminowski, ktorý prichádza na ročné hosťovanie z Lechu Poznaň.

"Môžem potvrdiť, že s jeho klubom sme sa dohodli na jeho príchode k nám. Je to mladý talentovaný zakončovateľ, ktorý k nám prichádza s cieľom získať zápasovú prax. V jeseni sme mali problémy so strieľaním gólov, verím, že Dawid nám v ofenzíve pomôže. Do Michaloviec by mal pricestovať už dnes večer," citoval klubový web Mareka Zahorčáka, športového riaditeľa MFK.

Osemnásťročný Kurminowski je odchovancom Warty Poznaň, odkiaľ v lete 2013 zamieril do akadémie Lechu. V tomto klube pôsobil až doteraz. Po brankárovi Gerardovi Bieszczadovi je Kurminowski druhým Poliakom v kádri trénera Antona Šoltisa.

Michalovčania si angažovanie mladých útočníkov z Poľska na hosťovanie vyskúšali už v priebehu jesene. Z Legie Varšava vtedy získali dvojicu Tin Matič, Sadam Sulley. Viac sa presadil ghanský zakončovateľ Sulley, ktorý v 13 zápasoch trikrát skóroval, Chorvát Matič nastúpil iba dvakrát a gól si do štatistík nepripísal.