Pačinda: Potrebujeme skúseného útočníka

Pačinda: Potrebujeme skúseného útočníka

Na hrote útoku Dunajskej Stredy zaskakoval počas jesene často Erik Pačinda.

Po odchode Pavla Šafranka do Dánska nenašiel klub zo Žitného ostrova zakončovateľa, ktorý by ťahal mužstvo gólmi. Počas jesene sa spoliehal predovšetkým na Erika Pačindu, ktorý je s ôsmimi gólmi najlepším kanonierom tímu. „Je to jediný hráč, ktorý pravidelne dával góly. Sme radi, že ho máme, ale to nestačí,“ prízvukoval tréner Marco Rossi.

Pačinda pritom nie je klasický útočník. „Nie je to iba o mne, no tretí rok som najlepším strelcom klubu, je to na zamyslenie,“ poznamenal 28-ročný futbalista. „Určite by sa patrilo priviesť nejakého skúseného útočníka, ktorý by občas dokázal zobrať zodpovednosť na seba. Vedenie však chce pracovať s mladými hráčmi, perspektívnymi do budúcnosti. Tí potrebujú čas.“

Dunajskostredčania sú po jesennej časti Fortuna ligy na 4. mieste. Ich cieľom je dostať sa do skupiny, ktorá bude bojovať o titul. Od siedmej Nitry ich delia štyri body. „Majiteľ klubu investuje veľké peniaze, preto má tie najvyššie ambície. Chceme hrať v hornej šestke a ďalším cieľom bude vybojovať si miestenku do predkola Európskej ligy. Zimná pauza je aj na to, aby mohli tímy vyskúšať hráčov a posilniť kádre. Verím, že sa nám podarí dotiahnuť do mužstva kvalitu a na jar budeme ešte silnejší,“ povedal Erik Pačinda.