Titul a smer Praha?

Titul a smer Praha?

Martin Vantruba o prestupe do Slavie Praha i o možnosti zahrať si s dvojčaťom Tomášom.

Trnavskému brankárovi sa podaril veľký prestup len pol roka po tom, ako sa po odchode Adama Jakubecha do Lille stal jednotkou medzi žrďami Spartaka. S pražskou Slaviou podpísal zmluvu do leta 2022. „Je to skvelý pocit. Slavia je značka, je to jeden z najslávnejších českých klubov. Zbehlo sa to všetko veľmi rýchlo, zmluvu som podpísal už druhého januára, potom sa ešte dolaďovali nejaké detaily. Na novú výzvu sa teším,“ opísal prvé pocity 20-ročný Martin Vantruba.

K tímu úradujúceho českého majstra sa pripojí až v lete, do konca sezóny zostane v Trnave na hosťovaní. „Hoci mám v hlave to, že sa mi podaril skvelý prestup, teraz sa musím koncentrovať na prácu v Spartaku. Trnave vďačím za veľa, dala mi šancu chytať najvyššiu slovenskú súťaž v mladom veku. Budem sa snažiť naďalej odvádzať maximum, aby sa nám podarilo úspešne zakončiť dobre rozbehnutú sezónu. K vytúženému majstrovskému titulu vedie ešte dlhá cesta, no bolo by fantastické získať ho a potom sa presunúť do Prahy,“ usmial sa Martin Vantruba.

Okrem podpisu zmluvy so Slaviou ho potešil aj prírastok do trnavskej kabíny, ktorým je jeho brat – o päť minút staršie dvojča Tomáš. „Som rád, že sme sa stretli spolu v jednom mužstve. Keď sme boli malí, bol veľmi talentovaný. Chodievali sme spolu na turnaje a on sa vždy domov vracal s nejakou soškou. To som mu trochu aj závidel. Ja som nikdy nič nezískal,“ prezradil so smiechom trnavský brankár o bratovi. „Dva roky bojoval s ťažkým zranením chrbtice, obdivujem ho, ako to zvládol a dokázal sa vrátiť k futbalu. Keď hral za juniorku, o piatej vstával do roboty a potom chodil na tréningy. Je cieľavedomý a pracovitý. Verím, že sa mu to vráti.“

Trnava odštartovala prípravu na jarnú časť Fortuna ligy ako prvá. Martin Vantruba sa k mužstvu pripojí až v polovici januára. V piatok odletel s reprezentáciou Slovenska do 20 rokov na prípravný kemp do Grécka. „V tíme sme mix hráčov s ročníkom narodenia 1998 a 1999. Verím, že vytvoríme dobrú partiu. Je to pre nás šanca ukázať sa trénerovi Pavlovi Hapalovi pred nadchádzajúcou kvalifikáciou ‚dvadsaťjednotiek‘. Všetci budeme chcieť dať do toho maximum,“ dodal.