Slovan získal šiesty majstrovský titul v rade

Slovan získal šiesty majstrovský titul v rade

So ziskom 67 bodov nemôže zverencov trénera Vladimíra Weissa st. už nik zo súperov zosadiť z prvej priečky.

Po remíze 0:0 s mužstvom DAC 1904 vypukli na Tehelnom poli majstrovské oslavy. ŠK Slovan Bratislava má po zápase 5. kola skupiny o titul na konte 67 bodov a v zostávajúcej časti sezóny sa naň už žiaden tím nedokáže bodovo dotiahnuť. „Belasí“ získali šiesty majstrovský titul v rade a celkovo tridsiaty v histórii klubu.

Prvýkrát po desiatich rokoch sa z víťaznej definitívy tešia v domácom prostredí. V predošlých piatich ligových ročníkoch svoje prvenstvo vždy potvrdili na ihriskách súperov. V sobotu sa s nimi tešili tisíce fanúšikov, ktorí zavítali na duel s Dunajskou Stredou.   

„Belasým“ k úspechu zablahoželal aj prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák: „Gratulujem Slovanu k zisku šiesteho majstrovského titulu v rade a štrnásteho slovenského celkovo od vzniku samostatnej republiky. Trofej pre majstra oficiálne zdvihnú slovanisti nad hlavu po poslednom kole, respektíve 18. mája. Špeciálne by som chcel pogratulovať Lukášovi Pauschekovi k zisku siedmeho titulu v kariére, čím vytvoril rekord v našej lige. Zároveň však chcem dodať, že liga nekončí. Máme pred sebou ešte množstvo zaujímavých zápasov, čaká nás napínavá baráž o udržanie sa v lige, ale napríklad aj boj o miestenky vo futbalovej Európe bude určite ešte tuhý.“