Preview: Slovan bod od titulu, Dukla i Zemplín chcú predĺžiť sériu

Preview: Slovan bod od titulu, Dukla i Zemplín chcú predĺžiť sériu

Na Tehelnom poli môžu v sobotu vypuknúť majstrovské oslavy, Podbrezová zabojuje proti Spartaku o prvé body v nadstavbovej časti.

Futbalový víkend plný zápasov Niké ligy začne po týždni opäť piatkovým duelom pod Dubňom. Žilina hostí Ružomberok a domácich premiérovo povedie nový tréner Michal Ščasný. Futbalisti i priaznivci ŠK Slovan Bratislava môžu v sobotu na Tehelnom poli oslavovať zisk titulu, proti však bude DAC 1904. Zápasovým dianím v rovnaký deň ožijú aj štadióny v Trenčíne, Košiciach a v Banskej Bystrici. Piate nadstavbové kolo zavŕši stretnutie Podbrezovej so Spartakom.

Skupina o titul   

Žilina – Ružomberok (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)   

„Šošoni“ ešte len vo štvrtok oznámili, že Michal Ščasný nahradí na poste hlavného trénera Jaroslava Hyneka a o deň neskôr už nový kormidelník bude koučovať Žilinčanov v ligovom zápase. Pôjde o súboj tabuľkových aj geografických susedov, ktorých aktuálne delia tri body. „Vieme, že na domácom ihrisku, na umelej tráve sú ešte nepríjemnejší. Pôjdeme tam však s cieľom vyhrať, tak, ako do každého zápasu. Chceli by sme byť na pozitívnej vlne až do konca sezóny, ale vieme, že nás čaká ťažký zápas. Je medzi nami trojbodový rozdiel, takže v prípade výhry by sme sa na nich dotiahli. To je naším cieľom,“ povedal na margo piatkového duelu ružomberský stopér Matúš Malý.   

Slovan – DAC 1904 (sobota 15:30, Voyo zápas týždňa)   

Slovanisti majú na dosah zisk šiesteho majstrovského titulu v rade. Ak v zápase s Dunajskou Stredou získajú aspoň bod, prvýkrát po desiatich rokoch sa môžu radovať z takéhoto úspechu v domácom prostredí. „Je pekné, že to môžeme tentoraz spečatiť doma, no musíme byť opatrní. Posledné kroky bývajú najťažšie. Zodpovedne sa pripravíme, aby sme to v sobotu zvládli a mohli sa tešiť spoločne s našimi fanúšikmi. Veríme, že ich príde na štadión čo najviac,“ vyjadril sa Juraj Kucka. Mužstvo DAC však rozhodne nemá v pláne dopriať „belasým“ oslavy práve po ich vzájomnom stretnutí. Ako v rozhovore pre klubový web uviedol brankár Aleksandar Popovič, práve „žlto-modrí“ sú jedným z dvoch tímov, ktoré dokázali v tejto ligovej sezóne Slovan zdolať a aj tentoraz sa budú snažiť získať tri body.   

Podbrezová – Spartak (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto)   

V oboch vzájomných zápasoch v aktuálnej ligovej sezóne mal Spartak navrch nad „železiarmi“. Na domácej pôde zvíťazil 2:0, v Podbrezovej 2:1 a v nedeľu bude mať príležitosť pridať ďalšiu výhru. Domáci však potrebujú zabrať, v doterajších štyroch dueloch v skupine o titul ešte nebodovali a takáto séria zápasov zverencom trénera Romana Skuhravého určite nie je po vôli. Stretnutie si budú môcť naživo pozrieť fanúšikovia v Zelpo Aréne a v priamom prenose diváci na Voyo a Dajto.   

Skupina o udržanie sa   

Trenčín – FC ViOn (sobota 18:00, Voyo)   

Trenčín čaká na svoje prvé víťazstvo v nadstavbovej časti, FC ViOn v sezóne. Bodový rozdiel medzi týmito mužstvami predstavuje 31 bodov, tentoraz sa stretnú vo vzájomnom zápase na trenčianskom Štadióne Sihoť. V oboch predchádzajúcich dueloch triumfoval Trenčín, doma zvíťazil 4:1 a vonku 2:1. Obzvlášť sa v stretnutiach so Zlatými Moravcami darí útočníkovi AS Njegošovi Kupusovičovi, ktorý v nich vsietil dovedna tri góly.   

Košice – Skalica (sobota 18:00, Voyo)   

V prípade zápasu medzi Košicami a Skalicou hovoríme o stretnutí tabuľkových susedov, hoci je medzi nimi deväťbodový rozdiel. Košičania skórovali v domácom zápase naposledy 23. februára práve proti Skalici a ich najlepší strelec, osemgólový Žan Medved v rozhovore pre klubový web uviedol, že práve góly by mohli byť kľúčom k sobotňajšiemu víťazstvu: „Cítim úspech. Ak nadviažeme na predchádzajúce stretnutia, čo sa týka ofenzívy a budeme kľudnejší v zakončení, tak máme šancu bodovať naplno.“ Bilancia vzájomných duelov týchto tímov je vyrovnaná, každý vyhral domáci zápas.   

MFK Dukla – Zemplín (sobota 18:00, Voyo)   

V skupine o udržanie sa aktuálne nik nemá lepšiu formu ako Banská Bystrica a Michalovce. Dukla bodovala v posledných piatich zápasoch, Zemplín v šiestich. Budú ich série pokračovať alebo sa po ich sobotňajšom súboji jedna z nich skončí? Oba duely v aktuálnom ligovom ročníku vyhrali Banskobystričania, pričom v oboch strelili tri góly. Michalovčania skórovali iba raz a strelecky naprázdno vyšli aj z posledných dvoch ligových stretnutí. Na druhej strane, ich brankár Žiga Frelih neinkasoval gól už 430 minút.