Žilina ohlásila zmenu trénera

Žilina ohlásila zmenu trénera

Jaroslava Hyneka strieda na poste hlavného trénera Michal Ščasný.

Klub o ukončení spolupráce s českým trénerom Jaroslavom Hynekom informoval v stredu večer a vo štvrtok oznámil meno jeho nástupcu. Stal sa ním 45-ročný kormidelník Michal Ščasný, ktorý v tejto sezóne trénoval banskobystrickú Duklu a následne cyperský Othellos Athienou. Jaroslav Hynek pôsobil v Žiline od sezóny 2022/2023, okrem neho končí v MŠK aj jeho doterajší asistent Richard Polák.

„Priznám sa, že ma to prekvapilo v pozitívnom slova zmysle. Veľmi ma to potešilo, pretože ponuka z takého klubu sa neodmieta. Zároveň je to záväzok voči klubu, aby tréner nesklamal. Verím, že spolu s realizákom a hráčmi spravíme takú robotu, ktorá spraví všetkým radosť,“ povedal Michal Ščasný v úvodnom rozhovore pre web "šošonov". Stal sa 77. trénerom na lavičke A-tímu v histórii klubu.

Niké liga pre Ščasného rozhodne nie je veľkou neznámou, veď okrem Banskej Bystrice pôsobil v minulosti aj v Senici, Trnave a Nitre. Už zajtra ho čaká premiéra na žilinskej lavičke v domácom súboji s Ružomberkom, ale ako prezradil, situáciu súvisiacu s krátkym časom na aklimatizáciu v tejto sezóne už zažil: „Podobne krátky čas na prípravu som zažil na Cypre. Či je to 24 alebo 48 hodín, chceme sa pripraviť najmä po psychickej stránke. Nikomu nepridá na pohode, keď prehráte tri zápasy po sebe. Chceme znova naskočiť na víťaznú vlnu. Proti Ružomberku chceme nastaviť správne hlavy a motiváciu."

Pre Žilinu bol Ščasný prvou voľbou. „Jediný kandidát, ktorého sme mali vyhliadnutého a s ktorým sme sa rozprávali, bol Michal Ščasný,“ povedal športový manažér klubu Karol Belaník. „V prvom rade sme potrebovali človeka, ktorý pozná slovenskú ligu, náš tím i súperov a má čerstvú skúsenosť z jesene, kedy pôsobil v Bystrici,“ dodal Belaník. Do konca sezóny zostáva len šesť zápasov, no podľa manažéra nie je Ščasného angažmán dočasné riešenie: „Určite nie. Ako tréneri predtým, aj Michal má s nami zmluvu na neurčité obdobie. Nie je to žiaden záskok, počítame s ním ako s pevnou súčasťou MŠK Žilina. Všetko bude do budúcnosti závisieť od toho, ako sa nám bude dariť a aké budú výsledky.“