Preview: Podbrezová, Trenčín i ViOn zabojujú o prvú výhru v nadstavbe

Preview: Podbrezová, Trenčín i ViOn zabojujú o prvú výhru v nadstavbe

Spartak sa v Ružomberku pokúsi o prvé víťazstvo nad Liptákmi od jesene 2020.

Štvrté kolo nadstavbovej časti odštartuje súboj Žiliny so Slovanom. Podbrezová a Trenčín sa na ihrisku Dunajskej Stredy, respektíve Michaloviec pobijú o prvú výhru v nadstavbovej časti, Zlaté Moravce v Skalici o prvé víťazstvo v sezóne. Zaujímavý duel sa uskutoční na Liptove, kam cestuje vo výbornej forme hrajúci Spartak. Ten je zatiaľ v skupine o titul stopercentný, ale na zdolanie Ružomberka čaká od novembra 2020.

Skupina o titul   

Žilina – Slovan (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)

Bratislavský Slovan má blízko k zisku šiesteho majstrovského titulu v rade. Do konca sezóny ho však čaká ešte niekoľko neľahkých zápasov a Žilinčania veria, že jedným z nich bude aj ten piatkový pod Dubňom. V úvode jarnej časti podľahli „belasým“ 0:4, tentoraz sa budú chcieť pobiť o priaznivejší výsledok. „Slovan vie o našich kvalitách a asi tomu prispôsobí aj svoju kvalitu. Tak, ako v každom zápase proti nám. Určite to nebude nič ľahké, je to najlepší tím na Slovensku. My musíme podať čo najlepší výkon a siahnuť si na dno svojich síl, aby sme mohli byť úspešní výkonom aj výsledkom,“ povedal v rozhovore pre klubové médiá Mário Sauer. Priamy prenos stretnutia prinesie Nova Sport a tradične aj Voyo.

Ružomberok – Spartak (sobota 15:00, Voyo zápas týždňa)

Oba tímy sa počas týždňa dobre naladili na vzájomný duel svojimi víťaznými zápasmi v Slovnaft Cupe. Už menej priaznivý je pre zverencov trénera Michala Gašparíka fakt, že pod jeho vedením mužstvo Spartaka nad Ružomberkom ešte nevyhralo. Naposledy sa to Trnavčanom podarilo v novembri 2020. Avšak, hosťom sa aktuálne darí, v skupine o titul doposiaľ ani raz neinkasovali a vyhrali všetky tri zápasy. Ružomberok si v posledných troch ligových dueloch pripísal na svoje konto remízu, výhru aj prehru.

DAC 1904 – Podbrezová (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto)

Štyri body vyťažilo mužstvo DAC 1904 z dvoch doterajších stretnutí s Podbrezovou. Zverenci trénera Xisca Muňoza aktuálne strácajú na tretiu priečku tri body a práve doma proti „železiarom“ ich budú chcieť získať. „Podbrezová hrá organizovane, má dobre poskladané mužstvo s kvalitnými hráčmi a trénerom. My sa však musíme sústrediť na našu hru, potrebujeme byť agresívni a hlavne tímoví. Pokiaľ budeme bojovať jeden za druhého, body určite zostanú doma,“ povedal v rozhovore pre klubový web Taras Kačaraba, ktorý má doposiaľ na jar v drese žlto-modrých plnú minutáž. Hostia v skupine o titul ešte nevyhrali a na víťazstvo čakajú od februárového triumfu nad Zemplínom.   

Skupina o udržanie sa   

Skalica – FC ViOn (sobota 18:00, Voyo)

Skalica sa naposledy tešila z domáceho víťazstva ešte v polovici decembra, keď zdolala Podbrezovú (3:0). Sľubnú šancu potešiť fanúšikov bude mať v sobotu, keď na Letňáku privíta tím FC ViOn. Ten ešte v aktuálnej sezóne nevyhral a nebezpečne balansuje na hrane vypadnutia. Zaujímavú štatistiku ponúka pohľad na inkasované góly – zatiaľ čo domáci ich majú na konte najmenej spomedzi všetkých mužstiev v skupine o udržanie sa (28), hostia, naopak, najviac (52).   

Zemplín – Trenčín (sobota 18:00, Voyo)

Futbalisti Zemplína akoby rovno vymenili jednu sériu za druhú. Po dlhom čakaní na výhru ťahajú momentálne, počnúc príchodom trénera Františka Straku, päťzápasovú bodovú šnúru. Pretrhnúť ju bude chcieť Trenčín, ktorý naposledy zvíťazil pred necelými dvoma mesiacmi. „Čaká nás veľmi ťažký súper, ktorý má svoju kvalitu. Má rýchlych hráčov, má ofenzívnych hráčov, ktorí vedia skórovať. Momentálne ale nie sú v najlepšej výsledkovej forme. Verím, že to využijeme a v sobotu vyhráme,“ povedal pre michalovský klubový web stredopoliar Stanislav Danko. Zemplín v tejto sezóne Trenčínu gól ešte nestrelil. V auguste prehral 2:0 a v novembri sa zrodila bezgólová remíza. Motiváciu navyše ponúka fakt, že František Straka pôsobil vlani ako hlavný tréner práve v trenčianskom AS.   

Košice – MFK Dukla (sobota 18:00, Voyo)

Dukla si počas veľkonočného kola vďaka výhre nad Trenčínom upevnila siedmu priečku, z metropoly východu však znie, že v sobotňajšom zápase ju tam nečaká nič ľahké. Nicolas Gorosito, ktorý v minulej sezóne obliekal práve banskobystrický dres, sa už ako súčasný hráč Košíc pre web FC vyjadril takto: „Očakávam ťažký zápas. V podstate je odteraz pre nás každé ďalšie stretnutie ako finále, keď hráte o všetko a prípadná strata sa už ťažko doháňa. Hráme však doma, verím, že príde pekná návšteva a my divákov potešíme nielen bodmi, ale aj výkonom.“ Pred vyše mesiacom sa vzájomný duel týchto celkov skončil remízou (1:1), v októbri zvíťazila Dukla v Košiciach 4:2.