Kto sa stane Voyo Hráčom mesiaca február?

Kto sa stane Voyo Hráčom mesiaca február?

Nominovaná je pätica futbalistov, víťaz vzíde z hlasovania odbornej poroty.

Február, prvý súťažný mesiac v roku 2024, nezaostal za svojimi predchodcami vo futbalovom kalendári a ponúkol zaujímavé zápasy aj individuálne výkony. Päť hráčov sa práve vďaka svojim výkonom dostalo do februárovej nominácie v ankete Voyo Hráč mesiaca.

Víťaz vzíde z hlasovania sedemčlennej odbornej poroty v zložení Ivan Kozák, Stanislav Angelovič, Marek Sapara, Martin Mikulič, Laco Molnár, Andrej Zvolenský a Slávo Jurko. Všetci porotcovia majú možnosť dať päť, tri a jeden bod (1. - 3. miesto) svojim favoritom spomedzi nižšie uvedených nominovaných.   

Mateus BRUNETTI, obranca FC DAC 1904 Dunajská Streda – Brazílsky futbalista v službách DAC vo februári výrazne pomohol svojmu mužstvu so ziskom siedmich bodov. Aj jeho zásluhou si Dunajskostredčania v dvoch stretnutiach udržali v defenzíve čistý štít a pri domácom víťazstve nad Skalicou bol jediným strelcom „žlto-modrých“. Jeho prvý gól v sezóne tak mal rovno prívlastok víťazný.   

Artur GAJDOŠ, stredopoliar AS Trenčín – Odchovanec trenčianskeho futbalu zaznamenal výborný vstup do jarnej časti sezóny. Skóroval v zápasoch s Košicami i s Banskou Bystricou a pridal aj asistenciu. V troch februárových dueloch chýbal na ihrisku len desať minút, keď striedal v závere stretnutia so Slovanom.

Jan HLADÍK, útočník MFK Ružomberok – Výborný finiš v závere základnej časti katapultoval Ružomberok až do skupiny o titul. Nemalý podiel mal na tom nepochybne aj český futbalista Jan Hladík, ktorý poslal gólový pozdrav do siete Zlatých Moraviec a prihrával na víťazný gól Lavrinčíka v zápase so Spartakom. Okrem toho vybojoval rozhodujúcu penaltu v súboji s Michalovcami. 

Ivan REHÁK, brankár FK Železiarne Podbrezová – Dvadsaťdvaročný brankár sa svojej šance chopil perfektne. Podbrezovej pomohol k zisku cenných bodov, odchytal tri zápasy, v ktorých inkasoval len raz, aj to z penalty. Odmenou pre neho i pre celý tím je účasť "železiarov" v skupine o titul.

Gerson RODRIGUES, útočník ŠK Slovan Bratislava – Luxemburský reprezentant vletel do Niké ligy ako víchor. Hneď vo svojom prvom zápase v Žiline strelil gól a na ďalší prihral. Február zakončil so štyrmi gólmi a piatimi bodmi na konte, hoci v troch stretnutiach odohral dokopy len 136 minút. S priemerom jedného gólu na zápas je v tomto štatistickom ukazovateli najlepším v lige.